Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» τέσσερις παλιοί γνώριμοι και τρεις ανεξιχνίαστες εκτελέσεις

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» τέσσερις παλιοί γνώριμοι και τρεις ανεξιχνίαστες εκτελέσεις

Εξελίξεις στην υπόθεση εκτέλεσης του δημοσιογράφου

Νέα κατάθεση για μια υπόθεση στην οποία εμπλέκονται ονόματα τα οποία είχαν απασχολήσει αρκετά στα ρεπορτάζ του τον Γιώργο Καραϊβάζ, φαίνεται πως επρόκειτο να δώσει τον ερχόμενο μήνα ο δημοσιογράφος που εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε δώσει ανωμοτί κατάθεση για μια «ανοιχτή» υπόθεση.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε παλιές δικογραφίες προσώπων του οργανωμένου εγκλήματος, σε εγκληματικές οργανώσεις και σε κακοποιούς με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των αρχών, τα οποία έχουν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, σωματικές βλάβες, εκρήξεις, οπλοφορία, οπλοχρησία και άλλα αδικήματα. Τα πρόσωπα αυτά είναι αποφυλακισμένοι ποινικοί που ενδέχεται είτε να εμπλέκεται είτε να γνωρίζουν πληροφορίες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο ίδιο πλαίσιο των ερευνών, οι αρχές έχουν εντάξει και τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που σχετίζονται με την αλληλοεξόντωση μελών της Greek Mafia, το 2018 και το 2019, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega.

Οι αστυνομικοί πάντως, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες σίγουρα, γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή, για να καταφέρουν να εξαφανιστούν αστραπιαία από τα στενά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι ενδεχομένως οι εκτελεστές να είχαν επιχειρήσει χωρίς επιτυχία, τις προηγούμενες ημέρες να δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο. Για τον λόγο αυτό, προσπαθούν να ανακτήσουν οπτικό υλικό από την περιοχή, τρεις μέρες πριν από την εκτέλεση.