Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν το κινητό τηλέφωνο, τα ψηφιακά αρχεία αλλά και τα κατασχεθέντα στο σπίτι και την αποθήκη του
Ανοίγει ο δρόμος για να ελεγχθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και τα ψηφιακά αρχεία του προφυλακισμένου για βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη, ενάμισι, περίπου, μήνα μετά την σύλληψη του .
Με βούλευμα του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ανάβει το πράσινο φως για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κατηγορούμενου ηθοποιού- σκηνοθέτη ώστε να ελεγχθούν κρίσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης στοιχεία.
Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων αρχών μπαίνουν το κινητό τηλέφωνο του αλλά και τα κατασχεθέντα στο σπίτι και την αποθήκη του. Επιπλέον, η έρευνα θα εστιάσει και στους λογαριασμούς του Δημήτρη Λιγνάδη στα social media με κύριο στόχο τις διαδικτυακές του αναζητήσεις και συνομιλίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κάποιες με «ύποπτο» περιεχόμενο.
Οι αρχές θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν δεδομένα που ενδεχομένως έχουν διαγραφεί και να αναλύσουν sms, ηχογραφημένα μηνύματα και συνομιλίες, φωτογραφίες αλλά και emails. Μάλιστα, άρση απορρήτου έχει αποφασιστεί και για τυχόν στοιχεία που έχουν αποθηκευτεί στο icloud.
Η άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη δίνει νέα ώθηση στην ανάκριση η οποία επανεκκίνησε μετά την χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας να απορρίψει το αίτημα του για εξαίρεση της ανακρίτριας.
Οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, μάλιστα, φέρονται να διαπιστώνουν στο βούλευμα τους ότι με τις ενέργειες του ο κατηγορούμενος ηθοποιός-σκηνοθέτης έχει πρόθεση να παρακωλύσει την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσει την ανακρίτρια.
«Οι εκφράσεις του συνηγόρου του κατηγορουμένου κατά την επίσκεψη του στο γραφείο της ανακρίτριας, έτσι όπως προκύπτουν από τις αναφορές που ο ίδιος ο δικηγόρος κατέθεσε, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης». αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικαστές στο βούλευμα τους και προσθέτουν «Οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν».