Lockdown: Αντιδράσεις επιχειρηματιών σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Αποφασισμένοι να ανοίξουν τα καταστήματά τους

Lockdown: Αντιδράσεις επιχειρηματιών σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Αποφασισμένοι να ανοίξουν τα καταστήματά τους

«Η υγεία είναι προτεραιότητά μας, αλλά και η επιβίωση μας είναι μέλημα μας»

Αντιδρούν έντονα οι έμποροι απέναντι στην απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην Αχαΐα, την Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη.

Να αναιρέσει την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5/4 στη Θεσσαλονίκη, καλεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.

«Καλούμε την κυβέρνηση, την ύστατη στιγμή, να αναιρέσει την απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου, να δώσει την ελπίδα στους χιλιάδες επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και μαζί και την ασφαλή διέξοδο στους Θεσσαλονικείς να κινηθούν σε ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον τηρώντας τα μέτρα, που ήδη έχουν εφαρμόσει οι επαγγελματίες», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΘ με σημερινή του ανακοίνωση.

Τονίζει, ότι «η αιφνιδιαστική απόφαση που λήφθηκε, αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην ήδη πληγείσα επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης» και προσθέτει ότι «οι αντικρουόμενες και αντιφατικές δηλώσεις των επιστημόνων για την επίδραση του λιανεμπορίου στην εξάπλωση της πανδημίας, αφήνουν αναπάντητα βασανιστικά ερωτηματικά στους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν μπορούν να ελεγχθούν απρόβλεπτες αντιδράσεις ανθρώπων που καταστρέφονται. Η υγεία είναι προτεραιότητα μας, αλλά και η επιβίωση μας είναι μέλημα μας».

Καταστηματάρχες στη δυτική Θεσσαλονίκη εμφανίζονται αποφασισμένοι να ανοίξουν τα καταστήματά τους, αφού όπως λένε «δεν πάει άλλο».

Αντιδράσεις και στην Πάτρα

Σε αντάρτικο προσανατολίζονται οι έμποροι της Πάτρας, μετά την αναστολή ανοίγματος του λιανεμπορίου στην Αχαΐα (μεταξύ τριών νομών). Όπως ενημερώνει το thebest ο πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, οι καταστηματάρχες σκοπεύουν με βάση τις μέχρι τώραρ αντιδράσειςνα ανοίξουν τα καταστήματά τους με τα μέτρα που ισχύουν για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Με ποια λογική ανοίγει η Αθήνα η οποία είναι κατακόκκινη επιδημιολογικά, αλλά όχι η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο thebest ο κ. Ζαφειρόπουλος, ο οποίος μας ενημέρωσε πως αύριο, Κυριακή, οι έμποροι θα συναντηθούν στο Επιμελητήριο Αχαΐας με τον υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος έρχεται στην Πάτρα ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο.