Σαρηγιάννης: Πάνω από 3.700 κρούσματα στις 8 Απριλίου

Σαρηγιάννης: Πάνω από 3.700 κρούσματα στις 8 Απριλίου

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» το πιθανό άνοιγμα της αγορά στις 5 Απριλίου

Στην κορύφωση της πανδημίας βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Μιλώντας στο OPEN ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ξεκαθάρισε, ότι είναι «μεγάλο λάθος» να υπάρχει συζήτηση για άνοιγμα της αγοράς στις 5 Απριλίου, σημειώνοντας ότι στις 8 Απριλίου υπολογίζεται ότι τα κρούσματα κορονοϊού θα είναι πάνω από 3.700, ενώ οι διασωληνωμένοι θα ξεπεράσουν τους 760.

«Είναι μεγάλο λάθος να μιλάμε για 5 Απριλίου, το έχω πει και στους εμπορικούς συλλόγους. θα έπρεπε να μιλάμε για τις 12 Απριλίου. Είναι εφικτό να προλάβουμε και το Πάσχα αν ανοίξουν τότε τα μαγαζιά», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Θα υπάρχουν διακυμάνσεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Στις 8 Απριλίου βλέπουμε τη μέγιστη τιμή, που περιμένουμε 3.700-3.800 κρούσματα».

«Μετά αρχίζει να κατεβαίνει η καμπύλη» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «προφανώς θα έχουμε και ημερήσιες διακυμάνσεις, ανάλογα και με τον αριθμό των τεστ. Αν έχουμε έναν ρεαλιστικό αριθμό τεστ, θα έχουμε πτώση. Στις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ βλέπουμε λίγους παραπάνω μέχρι το τέλος του μήνα, γύρω στους 760-770. Μετά τις 12 του Απρίλη θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωση».

Αναφορικά με τα σχολεία, ο κ. Σαρηγιάννης είπε τα εξής: «Καταλαβαίνω την πίεση να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγω Πανελλαδικών. Θα μπορούσε να ανοίξει. Ετσι μπορούν να απλωθούν και οι μαθητές σε μεγαλύτερο χώρο».

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό είπε ότι «καταλαβαίνω ότι όλοι είμαστε επιμολυσμένοι και λέμε ποιος ο λόγος να είμαστε κλειστά, αλλά δεν είμαστε όλοι με τον ίδιο ρυθμό και τα ίδια στελέχη. Οπότε καλύτερα να το κρατήσουμε κλειστό όσο μπορούμε για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις».