Φρούριο το κέντρο της Αθήνας: Ελεύθεροι σκοπευτές, drones και 4.000 αστυνομικοί για την παρέλαση

Φρούριο το κέντρο της Αθήνας: Ελεύθεροι σκοπευτές, drones και 4.000 αστυνομικοί για την παρέλαση

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα - Κλειστοί σταθμοί και αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό

Με φρούριο μοιάζει από χθες το κέντρο της Αθήνας καθώς ολοκληρώνονται σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με την παρέλαση στο Σύνταγμα, που θα γίνει παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και χωρίς την παρουσία κοινού.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Σε ταράτσες κτιρίων βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ droneς και ελικόπτερα της Αστυνομίας μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ. για την ανίχνευση εκρηκτικών. Σε φρούρια έχουν μετατραπεί και τα ξενοδοχεία των επίσημων προσκεκλημένων.

Συνολικά σε επιφυλακή θα είναι 4.000 αστυνομικοί.

Πολλοί κεντρικοί δρόμοι είναι κλειστοί, ενώ απαγορεύεται ο κόσμος να παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση.

Επίσης τον δικό τους ρόλο έχουν η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ με στόχο να μην υπάρξει καμία συγκέντρωση.

 Κλειστοί σταθμοί και αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό

Με εντολή της Αστυνομίας, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25 Μαρτίου, από την έναρξη λειτουργίας και μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Μοναστηράκι», «Ευαγγελισμός», «Ακρόπολη» και «Συγγρού- Φιξ».

Τα δρομολόγια του Τραμ, σήμερα θα πραγματοποιούνται από την έναρξη λειτουργίας και μέχρι νεωτέρας, με τερματικό σταθμό τη στάση Κασομούλη στο Ν. Κόσμο. Δηλαδή δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Κασομούλη-Σύνταγμα.