Τι ρόλο παίζει η διατροφή της μητέρας
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μητρικό γάλα είναι γλυκό και η γεύση του μοιάζει αρκετά με αυτή του αγελαδινού, αν και είναι ελαφρώς πιο αλμυρό.
Η γεύση του μητρικού γάλακτος προέρχεται από τη θρεπτική του σύνθεση η οποία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις τροφές που καταναλώνει η μητέρα κατά τη διάρκεια της γαλουχίας.
Εάν η μητέρα ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή καταναλώνοντας τρόφιμα από διαφορετικές ομάδες τροφίμων, το γάλα της θα έχει ποικίλες γεύσεις όπως αναφέρει το healthstories.gr.
Το μωρό με αυτό τον τρόπο έρχεται απο πολύ νωρίς σε επαφή με διαφορετικές γεύσεις και αυτό μπορεί να το βοηθήσει μετέπειτα να δοκιμάζει και να τρώει πιο εύκολα τις δύσκολες για τα παιδιά τροφές.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη γεύση του μητρικού γάλακτος:
- Οι ορμόνες: Οι ορμονικές αλλαγές της μητέρας αλλάζουν προσωρινά τη γεύση του μητρικού γάλακτος.
- Αλκοόλ και κάπνισμα: Το αλκοόλ και το κάπνισμα επηρεάζουν τη γεύση του μητρικού γάλακτος.
- Φαρμακευτική αγωγή: Κάποια φάρμακα επηρεάζουν τη γεύση και τη μυρωδιά του γάλακτος.
- Μόλυνση στήθους: Αν η μητέρα εμφανίσει κάποια μόλυνση στο στήθος, όπως μαστίτιδα, τότε το γάλα γίνεται πιο αλμυρό.