Ο Πειραιάς στολίζει το δέντρο του

Με το φως Χριστουγέννων θα γεμίσει την Πέμπτη 13/12/12, στις 18:00, ο Πειραιάς, καθώς θα φωταγωγηθεί το δέντρο της πόλης στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, από τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Παραμυθένιου Χριστουγεννιάτικου χωριού του Αη Βασίλη.

Λόγω των έργων του Μετρό, τα οποία πραγματοποιούνται στην πλατεία Κοραή, ο δήμος Πειραιά έχει μεταφέρει το κύριο μέρος των δράσεων του στο Πασαλιμάνι.

Επίσης το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στην ίδια πλατεία, μετά από πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Πασχαλίνας Καλαγιά θα γίνει ειδική εκδήλωση από τις 16:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, όπου τα παιδιά όλων των σχολείων θα μπορούν να συμβάλλουν στο στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης και να προσφέρουν από ένα βασικό είδος διατροφής ( γάλα μακράς διαρκείας, ζυμαρικό, όσπριο, ζάχαρη, μαρμελάδα, κονσέρβα) για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Η Φιλαρμονική του δήμου θα δημιουργήσει εορταστική ατμόσφαιρα με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μαθητές θα πουν τα κάλαντα, ενώ ειδικοί ψυχαγωγοί θα ξεσηκώσουν τα παιδιά με παιχνίδια και κατασκευές.