Κορονοϊός: Γλέντι με 200 άτομα και ζωντανή μουσική παρά τα μέτρα στο Ρέθυμνο

Κορονοϊός: Γλέντι με 200 άτομα και ζωντανή μουσική παρά τα μέτρα στο Ρέθυμνο

Στο αυτόφωρο οι διοργανωτές - Παρούσα γνωστή καλλιτέχνιδα

Σάλο έχει προκαλέσει στο Ρέθυμνο η αποκάλυψη, ότι εν μέσω κορονοϊού και των απαγορεύσεων που ισχύουν, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή κοινωνική εκδήλωση σε ορεινό χωριό, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα -σύμφωνα με άλλες πληροφορίες περισσότερα από 300- και μάλιστα με την παρουσία πολύ γνωστής καλλιτέχνιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ρεθυμνιώτικα Νέα», το γλέντι έγινε σε γνωστό χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων τις νυχτερινές ώρες και έγινε αντιληπτή από αστυνομικούς, οι οποίοι λόγω του συγκεντρωμένου πλήθους και για να μην σημειωθούν έκτροπα δεν παρενέβησαν.

Συγκέντρωσαν όμως αποδεικτικό υλικό, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι διοργανωτές, σχηματίστηκε δικογραφία για την υπόθεση, ασκήθηκε δίωξη εις βάρος τους για παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Παράλληλα τους επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ρέθυμνο έχει τεθεί σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου (στο κόκκινο) από τις 13 Φεβρουαρίου, εξ αιτίας της σοβαρής διασποράς του νέου κορονοϊού κι ενώ καθημερινά καταγράφεται αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων.