Δημήτρης Λιγνάδης: Αναλαμβάνει την υπόθεση ο Αλέξης Κούγιας

Δημήτρης Λιγνάδης: Αναλαμβάνει την υπόθεση ο Αλέξης Κούγιας

«Δεν έχω πειστεί ότι είναι αθώος» δηλώνει ο γνωστός ποινικολόγος

Μια επιπλέον ημέρα για να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να ζητήσει ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την υπεράσπισή του. Η απολογία του γνωστού σκηνοθέτη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη ωστόσο ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι "θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου."

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του ο γνωστός δικηγόρος αναφέρει:

Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού.

Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου.

«Δεν έχω πειστεί ότι είναι αθώος»

Ο ποινικολόγος παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τόνισε πως έχει δώσει μια υπόσχεση στον πατέρα του την οποία τηρεί στα 30 χρόνια της καριέρας του και αυτή είναι να μην υπερασπιστεί ποτέ τοκογλύφο και παιδόφιλο.

«Υπήρξαμε θύματα τοκογλύφων και μεγαλώσαμε σε υπόγεια και το δεύτερο που έχω πει ήταν ότι δεν θα υπερασπιστώ παιδόφιλο» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Σε ερώτηση αν έχει πειστεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε αρνητικά λέγοντας: «δεν έχω πειστεί».

«Είδα έναν δυστυχισμένο, συγκλονισμένο και ταπεινό άνθρωπο», επισήμανε ο κ. Κούγιας για την συνάντηση που είχε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη και αποκάλυψε πως ο ίδιος υπήρξε μαθητής του πατέρα του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, δηλώνει απολύτως αθώος. Ο ποινικολόγος, ο οποίος όπως είπε θα μελετήσει τη δικογραφία και θα συναντηθεί εκ νέου αύριο με τον πελάτη του ενώ υπογράμμισε πως δε θα υπερασπιστεί τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, στην περίπτωση που δεν πειστεί πως είναι αθώος. «Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δε θα τον υπερασπισθώ» είπε.

Σε ότι αφορά τη μαρτυρία – κλειδί της γυναίκας η οποία ήταν και αυτή που οδήγησε στην σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο ίδιος την χαρακτήρισε «αναξιόπιστη».