Κορονοϊός: Κρίσιμες αποφάσεις αύριο για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Εύβοια και Ρέθυμνο

Κορονοϊός: Κρίσιμες αποφάσεις αύριο για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Εύβοια και Ρέθυμνο

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων πιθανόν να εισηγηθεί ακόμη και καθολικό lockdown για κάποιες ή και τις τέσσερις περιοχές

Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Εύβοιας και του Ρεθύμνου.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι ειδικοί φαίνεται πως θα εισηγηθούν αυστηρό lockdown για τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ρεθύμνου, οι οποίες μπήκαν χθες από τους επιδημιολόγους στην κατηγορία «πολύ αυξημένου κινδύνου». Σημειώνεται ότι σήμερα υπό αυστηρό lockdown τελούν μόνο οι πρωτεύουσες των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, η Πάτρα και το Ρέθυμνο.

Αυστηρό lockdown φέρεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι θα εισηγηθούν και για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, όπου σήμερα σε «καραντίνα» βρίσκεται μόνο η πόλη της Χαλκίδας. Στην Εύβοια έχουν αρχίσει να καταγράφονται πολλά κρούσματα σε πολλές περιοχές και αν επιβαρυνθεί η κατάσταση, οι ασθενείς θα πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της ήδη επιβαρυμένης Αττικής, σε περίπτωση που χρειαστούν νοσηλεία.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες από τους λοιμωξιολόγους, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, επιδημιολογικά δεν είναι τόσο επιβαρυμένη. Η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη και υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία είναι υπέρ αυστηρών μέτρων, που θα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα και η άλλη είναι, ότι πρέπει να περιμένουμε. Κομβικό ρόλο ενδεχομένως να παίξουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους, για την κατάσταση στο σύστημα υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα και για την προβολή που κάνει το υπουργείο Υγείας για το πώς θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Σπάρτη θα βγει από το κόκκινο.