Κορονοϊός: Αντιμέτωπος ακόμη και με ολικό lockdown ο Ασπρόπυργος

Κορονοϊός: Αντιμέτωπος ακόμη και με ολικό lockdown ο Ασπρόπυργος

Κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον πληθυσμό περιλαμβάνει ο σχεδιασμός

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η περιοχή του Ασπρόπυργου στην Δυτική Αττική, με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown, όπως εφαρμόστηκε τον περασμένο Μάρτιο σε περιοχές της Κοζάνης, της Ξάνθης και της Λάρισας.

Όπως μετέδωσε ο τ/σ ΣΚΑΪ, η επιτροπή που συνήλθε εκτάκτως σήμερα λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να εισηγείται κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον πληθυσμό, καθώς και εντατικούς ελέγχους για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ειδικά τις νύχτες. Τους λοιμωξιολόγους προβληματίζουν μάλιστα και κάποιοι όμοροι δήμοι, όπως η Μάνδρα και η Ελευσίνα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άφησε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές, ενώ απηύθυνε έκκληση, ειδικά σε κατοίκους των επιβαρυμένων περιοχών, που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ειδικών, να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Το πρωί σε έκτακτη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ελευσίνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του» και προανήγγειλε σφράγισμα περιοχών, ακόμη και σπίτι - σπίτι, όπως είπε χαρακτηριστικά.