Εμβόλιο: Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Ελλάδα – Πώς θα γίνει η διαδικασία

Εμβόλιο: Σε ρυθμούς προετοιμασίας η Ελλάδα – Πώς θα γίνει η διαδικασία

«Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα που θέλει μεγάλη σοβαρότητα και τη συμμετοχή όλων μας για να επιτύχει»

Για τις προετοιμασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις αρχές του 2021, μίλησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα που θέλει μεγάλη σοβαρότητα και τη συμμετοχή όλων μας για να επιτύχει. Το εμβόλιο θα έρθει σε λίγες εβδομάδες και η προετοιμασία των κέντρων είναι σε εξέλιξη, όλα είναι προγραμματισμένα στην τελευταία τους λεπτομέρεια», μιλωντας στην ΕΡΤ.

«Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί -γιατροί και προσωπικό ώστε να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας και οι ευπαθείς ομάδες. Κριτήριο θα αποτελέσει  ηλικία και ο τόπος διαμονής των ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Αναφερόμενη στον προγραμματισμό του εμβολιασμού η κα Θεοδωρίδου τόνισε ότι θα γίνεται μέσω της άυλης συνταγογράφησης, μέσω sms σε συνάρτηση με την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, μέσω τηλεφωνικών κέντρων και τα φαρμακεία, όπου οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό πολιτών, όχι όμως να κάνουν το εμβόλιο, όπως τόνισε με έμφαση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.