Τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης για κλίνες Covid-19 αλλιώς επίταξη

Τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης για κλίνες Covid-19 αλλιώς επίταξη

Το υπ. Υγείας ζητά να παραδοθούν 200 κλίνες- Η απάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών

Η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να δώσει τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης για 200 κλίνες Covid-19 λόγω των αυξημένων περιστατικών κοροναϊού.

Όπως μετέδωσε το MEGA το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας προς τις ιδιωτικές κλινικές ξεκαθάριζε ότι θα πρέπει να παραδοθούν οι 200 κλίνες Covid-19 στη Θεσσαλονίκη και έληγε το βράδυ της Πέμπτης στις 21.00, αλλιώς το επόμενο βήμα είναι η  επίταξη των κλινών, καθώς η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο».

Στο έγγραφό του ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας ζητάει άμεσα 200 κλίνες για περιστατικά COVID-19 εντός της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης από τις ιδιωτικές κλινικές, αλλιώς θα καταφύγει στο αναγκαστικό μέτρο της καθολικής επίταξης.

Στο σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών αναφέρεται ότι έχουν αποσταλεί έγγραφες προσκλήσεις αλλά έχουν γίνει και προφορικές για την εθελοντική διάθεση κλινών νοσηλείας ασθενών covid-19, εντός της περιφερειακής ενότητα Θεσσαλονίκης, λόγω των ιδιαίτερων έκτακτων και επειγουσών συνθηκών που επικρατούν από την εξάπλωση της covid-19 και τα μέλη τους έχουν αρνηθεί.

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες κλινικών στη Θεσσαλονίκη αρνούνται την νοσηλεία ασθενών με COVID-19, λέγοντας ότι αφενός υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού και αφετέρου το προσωπικό των κλινικών δεν διαθέτει την εμπειρία νοσηλείας ασθενών με COVID-19.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό