Κορονοϊός: Στη «μάχη» μπαίνει και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Στη «μάχη» μπαίνει και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Δημιουργείται μονάδα Covid δυνατότητας 50 κλινών νοσηλείας με ακτινολογικό εργαστήριο

Στη «μάχη» για την αντιμετώπιση της έξαρσης κρουσμάτων κοροναϊού στην Θεσσαλονίκη μπαίνει και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αναπτύσσει την κινητή υγειονομική μονάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Η συγκεκριμένη μονάδα έχει δυνατότητα 50 κλινών νοσηλείας για τον κοροναϊό, ενώ διαθέτει ακτινολογικό εργαστήριο με σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των περιστατικών.

Επιπλέον, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο διαθέτει κλίνες νοσηλείας και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τον κοροναϊό στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, φιλοξενεί την νευροχειρουργική και την προπαιδευτική χειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ.

Στην ίδια κατεύθυνση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, συνεχίζεται η παραγωγή προστατευτικών μασκών στις εγκαταστάσεις του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου προκειμένου να διανεμηθούν τόσο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και σε αυτό του υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είναι 200.000 μάσκες προστασίας σε εβδομαδιαία βάση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό