Παγώνη: Μέχρι το Πάσχα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί – Υπάρχει ακόμη δρόμος για το εμβόλιο

Παγώνη: Μέχρι το Πάσχα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί – Υπάρχει ακόμη δρόμος για το εμβόλιο

«Σε απελπιστική κατάσταση οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη»

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και για το εμβόλιο μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Οι συνάδελφοι της γιατροί είναι σε απελπιστική κατάσταση, ενώ διευκρίνισε ότι, στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη, θα μεταφερθούν οι ασθενείς και σε νοσοκομεία άλλων περιοχών της χώρας, μιλώντας στο Θέμα 104,6.

Για την Αττική διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο αντοχής στο σύστημα και δεν έχουν διακοπεί ούτε τακτικά χειρουργεία.

«Στην Αττική, οι γιατροί έχουν εξασφαλίσει να γίνονται τα χειρουργεία, ώστε να μην κινδυνέψει κάποιος ασθενείς. Ένα τακτικό χειρουργείο, μπορεί να γίνει έκτακτο» είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την ανησυχία της ότι αρκετοί από αυτούς θα διασωλωνηθούν, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και νέοι άνθρωποι έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία.

«Πρέπει να λέμε αλήθειες για να αντιλαμβάνεται ο κόσμος την κρισιμότητα της κατάστασης, ενώ μέχρι το Πάσχα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»

Παράλληλα, φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξη για τα εμβόλια, υπογραμμίζοντας όμως ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός, αφού σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν ανά ομάδες οι πιο ευπαθείς και όσο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (νοσοκομειακοί, σώματα ασφαλείας κλπ).