Κορονοϊός: Υγειονομική «βόμβα» σε κηδεία – Αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε χωριά της Βοιωτίας και της Εύβοιας

Κορονοϊός: Υγειονομική «βόμβα» σε κηδεία  – Αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε χωριά της Βοιωτίας και της Εύβοιας

Συναγερμός στις Αρχές - Πάνω από 200 άτομα στην κηδεία

Ο συνωστισμός και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας σε κηδεία στο Μουρίκι, στάθηκαν αφορμή για τοπικά lockdowns σε πέντε χωριά και συγκεκριμένα τέσσερα στη Θήβα και ένα στη Χαλκίδα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, μία γυναίκα θετική σε κοροναϊό πήγε σε κηδεία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου Τάκης Πέτρου η κηδεία έγινε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και πήγαν συγγενείς από διάφορα χωριά, «ενδεχομένως ακόμη και πάνω από 200 άτομα. Δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο», είπε ο κ. Πέτρου.

Έτσι, σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές αρχές, με αποτέλεσμα να επιβληθούν έκτακτα μέτρα σε Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι Θηβών αλλά και στα Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων.

Συγκεκριμένα, μετά την ιχνηλάτηση των επαφών της 63χρονης, με εντολή Χαρδαλιά, το βράδυ της Τετάρτης απευθύνθηκε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των παραπάνω χωριών για:

  • Παραμονή εντός των σπιτιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.
    Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
  • Να μην πηγαίνουν οι μαθητές σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και
  • Να μη μετακινούνται οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Σημειώνεται ότι από το πρωί, τέσσερις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια), για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.