Έρχονται νέα μέτρα σε τοπικό επίπεδο στην Αττική – Ποιοι Δήμοι είναι στο «στόχαστρο»

Έρχονται νέα μέτρα σε τοπικό επίπεδο στην Αττική – Ποιοι Δήμοι είναι στο «στόχαστρο»

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την επιτροπή επιδημιολόγων λίστα μέτρων - Αύριο οι ανακοινώσεις

Λίστα περιοριστικών μέτρων καταρτίζει σήμερα η επιτροπή επιδημιολόγων, προκειμένου να εφαρμοστούν σε περιοχές με μεγάλο ιικό φορτίο, μετά από απαίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δείχνοντας την Αττική και την Πέλλα.

«Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα, και θα έχουμε -όπως φαίνεται- αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα, μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στην επιτροπή των ειδικών να εξετάσουν λίστα μέτρων σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο αν χρειαστεί», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Αττική θα εφαρμοστούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε Δήμους όπου έχει καταγραφεί υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Αυτές οι περιοχές είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς και η Κηφισιά. Τα μέτρα που θα αποφασιστούν, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τρίτη.

Τη λήψη μέτρων σε τοπικό επίπεδο στο λεκανοποέδιο είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον τ/σ Open. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας ότι τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. «Να υπενθυμίσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής. Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση» είπε.

Συμπλήρωσε δε, ότι «βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό