Άκυρη η αίτηση αναίρεσης ποινής του Ψωμιάδη

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Αρείου Πάγου στη δεύτερη αίτηση αναίρεσης που υπέβαλλε ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Έτσι, οριστικοποιήθηκε η ποινή της φυλάκισης των 12 μηνών, με τριετή αναστολή, που του είχε επιβληθεί για το πρόστιμο που μείωσε σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων. Η ποινή αυτή άλλωστε τον οδήγησε και εκτός της περιφέρειας, όπου δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ο κύριος Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος αφού κατηγορείται ότι μείωσε σε 5.000 από 89.000 ευρώ το πρόστιμο, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων.

Η πρώτη αναίρεση στον Άρειο Πάγο έγινε δεκτή και οι αρεοπαγίτες παρέπεμψαν τον κ. Ψωμιάδη σε νέα δίκη. Και σε αυτή όμως Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης του επέβαλλε την ίδια ποινή και τότε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης άσκησε και πάλι αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία συζητήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου.

Στη συζήτηση μάλιστα ο αντεισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας είχε προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του Ψωμιάδη και να αναιρεθεί για δεύτερη φορά η καταδικαστική απόφαση.

Σήμερα, όμως οι αρεοπαγίτες με την απόφαση τους απέρριψαν όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλε, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη, σαφή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.