Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Ίχνη από το καυστικό υγρό στην καμπαρντίνα της 35χρονης

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Ίχνη από το καυστικό υγρό στην καμπαρντίνα της 35χρονης

«Θα έρθουν και άλλα ευρήματα», λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας

Ίχνη από καυστικό υγρό βρέθηκαν στην καμπαρντίνα της 35χρονης που έχει οδηγηθεί στην φυλακή για την επιθέση με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η καμπαρντίνα, που εντοπίστηκε -μαζί με άλλα αντικείμενα- στο διαμέρισμά της 35χρονης, η οποία κατηγορείται για την επίθεση στην Ιωάννα «μίλησε». Τρεις μήνες μετά την επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, οι έρευνες των αστυνομικών έδειξαν ότι πάνω στην καμπαρντίνα υπήρχε καυστικό υγρό.

«Αναμένουμε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία ακόμη για την ισχυροποίηση της κατηγορίας. Ούτως ή άλλως, δεν έχουν σταλεί ακόμη στη δικογραφία οι αναλύσεις των τηλέφωνων, του λάπτοπ… Προφανώς, αναμένουμε αρκετά σημαντικά πράγματα στο άμεσο μέλλον», είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, στο STAR.

Η Ιωάννα, από την πλευρά της, εξακολουθεί να δίνει τη μάχη της και παρακολουθεί σαστισμένη τις εξελίξεις.

Στο πλευρό της συνεχώς φύλακες-άγγελοί της: η μητέρα, ο αδερφός της, στενοί φίλοι και ο δικηγόρος της.

Αυτοί ήταν πλάι της και τις 84 ημέρες νοσηλείας της στο Θριάσειο στα επτά χειρουργεία, αλλά και όταν πήρε εξιτήριο πριν δύο εβδομάδες. 

«Δεν βγαίνει έξω, οι μόνες μετακινήσεις είναι για το νοσοκομείο για τους γιατρούς και πάλι πίσω. Βλέπει τους ελάχιστους οικείους ανθρώπους, που της επιτρέπουν και οι γιατροί να δει, με την ελπίδα κάποια στιγμή να τελειώσει όλο αυτό το μαρτύριο και να αποδοθεί δικαιοσύνη όπως της αξίζει.

Η ίδια στέλνει μήνυμα σε όλους όσους της έχουν εκφράσει τη συμπάθειά τους και συμπάσχουν με το δράμα της: «Σας ευχαριστώ όλους που με στηρίξατε και συνεχίζετε να με στηρίζετε με διακριτικότητα, ευαισθησία και καλοσύνη, δείχνοντάς μου πως ο κόσμος δεν είναι μόνο σκληρός και χυδαίος, αλλά έχει και την πλευρά της αγάπης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης. Ελπίζω τελικά να τα καταφέρω και να αποδοθεί και η δικαιοσύνη, όπως αρμόζει».

Την ίδια ώρα η κατηγορουμένη βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα των γυναικείων φυλακών της Θήβας.

Δέχεται ελάχιστες επισκέψεις, ζητά κυρίως βιβλία και αποφεύγει να συναναστρέφεται με τις υπόλοιπες κρατούμενες.

Χαρακτηρίζεται απόμακρη, ενώ αποτυπώνει τις σκέψεις σε χαρτί, όπως έκανε και πριν την επίθεση με το βιτριόλι. Τώρα δεν κρατά απλώς ημερολόγιο, προετοιμάζει την απολογία της.