Απομακρύνονται 5 τόνοι επικίνδυνων φυτοφαρμάκων στη Θεσσαλονίκη

Απομακρύνονται 5 τόνοι επικίνδυνων φυτοφαρμάκων στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη επιχείρηση των αρχών της πόλης

Επιχείρηση για την απομάκρυνση περίπου πέντε τόνων επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία ποσοτήτων ληγμένων φυτοφαρμάκων βρίσκεται σε εξέλιξη, τις τελευταίες ώρες, σε καπναποθήκη επί της οδού Σοφοκλέους 34, στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης.

Τις εργασίες απομάκρυνσης των ληγμένων γεωργικών φαρμάκων και κενών συσκευασιών που παρέμεναν επί σειρά ετών στη συγκεκριμένη καπναποθήκη, επιθεώρησε το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιουτίκας χαρακτήρισε «σήριαλ» που έφτασε στο τέλος του, την απομάκρυνση των πέντε τόνων ληγμένων φυτοφαρμάκων. «Είναι μια ιστορία παλιά που ταλανίζει τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ένα κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, που παραχωρήθηκε πριν από χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μαζί με το κτίριο παραλάβαμε και αυτή τη "βόμβα" για τη δημόσια υγεία», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Γιουτίκας θύμισε το ιστορικό της υπόθεσης και τους δύο άγονους διαγωνισμούς, έως τη σημερινή τελική επιχείρηση, για την απομάκρυνση και μεταφορά των πέντε τόνων φυτοφαρμάκων στο εξωτερικό. «Αναλάβαμε την υποχρέωση να τα απομακρύνουμε εμείς. Ξεκίνησε τώρα η μεγάλη διαδικασία απομάκρυνσης, έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός περιμετρικά του κτιρίου με ειδική σήμανση. Από χθες ειδικά συνεργεία του αναδόχου βρίσκονται στο χώρο με κατάλληλο εξοπλισμό, επειδή πρόκειται για επικίνδυνες συσκευασίες», πρόσθεσε.