Η σύζυγος του κατηγορούμενου αναζητείται από την αστυνομία καθώς φέρεται να άφησε τα δύο παιδιά τους στη γειτόνισσα
Ανάστατη παρακολουθεί η κοινή γνώμη την είδηση για τη σύλληψη του 47χρονου που παρίστανε τον γιατρό, γεγονός που στοίχισε τη ζωή σε δύο παιδιά και έναν ηλικιωμένο.
Ο γιατρός- «μαϊμού», που κατηγορείται για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, φαίνεται ότι για τους γείτονές τους ήταν...«ιπτάμενος».
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA σε απογευματινή ενημερωτική εκπομπή του, η σύζυγός του κατηγορούμενου, αναζητείται από την αστυνομία και φέρεται να άφησε τα δύο παιδιά τους στη γειτόνισσα, η οποία τηλεφώνησε στη σύζυγο τους συλληφθέντος και της είπε ότι μπορεί να κρατήσει τα ανήλικα παιδιά της.
Το κανάλι βρέθηκε έξω από την πολυτελή του κατοικία στο Κορωπί και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γείτονες του 47χρονου θεωρούσαν πως είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και όχι «γιατρός».
Πολύμηνες έρευνες των Αρχών
Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα έρευνας διάρκειας τουλάχιστων 13 μηνών.
Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:
«Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα (13) τουλάχιστον μηνών, στο πλαίσιο της οποίας προσδιορίστηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του συλληφθέντα, ο οποίος χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός.
Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.
Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό - επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.
Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν (65) μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.
Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.
Με τη δράση του αυτή, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον (15.000) ευρώ.
Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος.
Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί (45) τουλάχιστον περιπτώσεις.
Μάλιστα, σε (3) από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, επήλθε ο θάνατος των ασθενών. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο συλληφθείς είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από (58.000) ευρώ.
Έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του τρεις ακόμα ημεδαποί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.
Σημειώνεται ότι στην οικία του κατασχέθηκαν ακόμα (2) όπλα – αεροβόλα, (2) μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα - πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.»