Πανελλαδικές 2020: Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα την Δευτέρα

Πανελλαδικές 2020: Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα την Δευτέρα

Περισσότεροι από 82.000 υποψήφιοι ρίχνονται στη μάχη για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Πρεμιέρα την Δευτέρα 15 Ιουνίου των πανελληνίων εξετάσεων 2020 για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά.

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας) για τα ΓΕΛ και τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας) για τα ΕΠΑΛ.

Υπενθυμίζεται, ότι φέτος οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα δώσουν πανελλήνιες και με το νέο σύστημα (εξέταση στο μάθημα της Κοινονιωλογίας αντί Λατινικών και απουσία συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων, οι διαφορές μεταξύ άλλων) και με το παλιό.

Το πρόγραμμα εξετάσεων των υποψηφίων ΓΕΛ με το νέο σύστημα

Έτσι, οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, θα εξεταστούν στις 17 Ιουνίου στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στις 19 Ιουνίου θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Στις 22 Ιουνίου θα εξεταστούν στη Φυσική (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας).

Στις 24 Ιουνίου θα εξεταστούν στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Τέλος, στις 26 Ιουνίου θα εξεταστούν στη Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Το πρόγραμμα εξετάσεων των υποψηφίων ΓΕΛ με το παλιό σύστημα

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο. Εξαίρεση, ότι

Στις 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών)

Στις 24 Ιουνίου η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και

Στις 26 Ιουνίου η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Το πρόγραμμα εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Σε ό,τι αφορά τα ΕΠΑΛ, μετά την εξέταση των Νέων Ελληνικών στις 16 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) στις 18 Ιουνίου. Στη συνέχεια, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 και είναι κοινή για τους υποψηφίους. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.