Χαρδαλιάς: Σε αστυνομικό κλοιό η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή

Χαρδαλιάς: Σε αστυνομικό κλοιό η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή

Ο χώρος θα παραμένει κλειστός για το κοινό από τις 9:00 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί της επόμενης μέρας

Αποκλεισμένη από την Αστυνομία θα παραμείνει τις επόμενες τουλάχιστον ημέρες η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ με ομάδες νεαρών, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί και διασκέδαζαν με μουσική και αλκοόλ.

Όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνεννόηση με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα περιφρουρούν στο εξής την εν λόγω πλατεία, η οποία θα παραμένει κλειστή για το κοινό από τις 09:00 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Υπενθυμίζεται, ότι το βράδυ της Τρίτης 4 Μαΐου στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί περίπου 400 νεαρά άτομα, τα οποία στην θέα των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο για να τηρήσουν την τάξη και τα μέτρα ασφαλείας στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού, εκτόξευσαν εναντίον τους πέτρες και μπουκάλια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και την περιοχή να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης.

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν, ο κ. Χαρδαλιάς είπε, πως «δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών, που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης». Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού».

Ενημέρωσε ακόμη, ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε ελέγχους σε όλη τη χώρα χθες το βράδυ, κατά τις οποίες βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε έξι περιπτώσεις και δη σε τρεις περιπτώσεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και κάλεσε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις οδηγίες, λέγοντάς πως η συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διαμήνυσε, ότι «η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες» και πως «η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων αποτελεί συλλογική προσπάθεια». Έσπευσε δε να συμπληρώσει, ότι «κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες, τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων απομακρύνονται» και κατέστησε σαφές πως «το καθημερινό μας στοίχημα είναι η ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό