Τι είπε ο Άρειος Πάγος για τον άγριο ξυλοδαρμό που εκτυλίχθηκε στη μέση του δρόμου
Ο επεισοδιακός χωρισμός ζευγαριού σε πόλη της Μακεδονίας μπήκε στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου που κλήθηκε να αποφανθεί για την πολυετή διαμάχη που έφτασε στα άκρα όταν η γυναίκα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πρώην σύζυγο της και την σύντροφό του.
Οι οικονομικές διαφορές που είχε το ζευγάρι τους οδήγησε σε ένα διαζύγιο γεμάτο εντάσεις οι οποίες «φούντωσαν» όταν το καλοκαίρι του 2014 ο άνδρας δημιούργησε δεσμό με μια νέα γυναίκα.
Τα επεισόδια είχαν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού καθώς αντάλλασσαν οργισμένα e-mail ενώ δεν δίσταζαν να βρίζουν ο ένας τον άλλον στη μέση του δρόμου όταν τυχαία συναντιόντουσαν.
Τον Ιανουάριο του 2015, ο άνδρας συνοδευόμενος από την νέα σύντροφό του η οποία ήταν έγκυος στον 5ο μήνα, συνάντησαν την πρώην σύζυγο του και τότε η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.
Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, η πρώην σύζυγος δέχτηκε άγρια επίθεση από το ζευγάρι το οποίο τη χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές σε όλο της το σώμα. Το ζευγάρι προκάλεσε εκδορές με τα νύχια του στα χέρια και το πρόσωπο της άτυχης γυναίκας.
Ο άνδρας, αμέσως μετά, άρπαξε από το σβέρκο και την καρωτίδα την πρώην σύζυγο του ενώ η σύντροφος του εμφανίζεται να της τράβηξε τα μαλλιά ενώ στη συνέχεια χτύπησαν το κεφάλι της σε βιτρίνα καταστήματος. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η γυναίκα υπέστη εκδορές στον τράχηλο, στην κοιλιακή χώρα, στο δεξί χέρι, στο δεξί γόνατο και στις δυο κνήμες.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε το ζευγάρι ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.
Οι δικαστές καταδίκασαν τους κατηγορούμενους σε φυλάκιση 7 μηνών τον καθένα, με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου οι δυο κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση να προξενήσουν σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας του θύματος, με τέτοιο τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για την ζωή της, αλλά και βαριά σωματική βλάβη.
Οι δυο κατηγορούμενοι προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος τους. Ωστόσο, το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης κρίνοντας πως η επίμαχη απόφαση έχει την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.