Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν άλλα 11 κρούσματα – Συνολικά 84 οι νοσούντες

Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν άλλα 11 κρούσματα – Συνολικά 84 οι νοσούντες

Κικίλιας: Οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι

Συνολικά 84 είναι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα μετά από τη νεότερη ανακοίνωση που έγινε σήμερα με τις 11 νέες περιπτώσεις του ιού στη χώρα μας.

«Είναι καθήκον όλων μας η προστασία των ευπαθών ομάδων. Ζητώ από τις ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να καθίσουν σπίτι τους. Οι επόμενοι δυο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι», τόνισε, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, από τους 84, οι 81 είναι Έλληνες και 3 ξένοι. 56 συνδέονται με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν στο γκρουπ και 9 οι επαφές τους.

Από τους 84, 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με πιο σοβαρό ένα περιστατικό με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου. 57 είναι σε απομόνωση στην οικία τους.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τσιόρδα από τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, τέσσερα παραμένουν «ορφανά».

Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε επίσης, ότι η επιτροπή εισηγήθηκε νέα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας στην κοινότητα.

Έδωσε έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και μίλησε ουσιαστικά για ανθρώπους άνω των 70 ετών, με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά προβλήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και όσους υποφέρουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για ακόμα μία φορά για τήρηση των κανόνων υγιεινής σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων, αναφέροντας το παράδειγμα των δημοτικών συμβουλίων, ενώ είπε ότι ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Σε βαριά και κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος

Στο μεταξύ, σε σταθερή αλλά βαριά και κρίσιμη κατάσταση είναι ο 66χρονος που έχει τον κορονοϊό στην Αμαλιάδα, σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Χρήστο Γώγο.

«Διαμορφώσαμε μία μονάδα εντατικής θεραπείας μέσα στο θάλαμο αρνητικής πίεσης. Οι άρρωστοι αυτοί θα πρέπει να νοσηλεύονται υπό πολύ ειδικές συνθήκες. Ο 66χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε αυτό τον χώρο. Είναι σε σταθερή κατάσταση, σε βαριά και κρίσιμη κατάσταση. Ευχόμαστε για το καλύτερο, παρόλο που είναι σε σοβαρή κατάσταση» είπε ο λοιμωξιολόγος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό