Γερμανός δημοσιογράφος για επίθεση στο Σύνταγμα: Δεν θα με τρομάξουν οι ακροδεξιοί

Γερμανός δημοσιογράφος για επίθεση στο Σύνταγμα: Δεν θα με τρομάξουν οι ακροδεξιοί

«Πίστευα ότι με τόση αστυνομία στην περιοχή θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου»

Για την την επίθεση που δέχθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο διαδήλωσης ακροδεξιών, μίλησε ο συνεργάτης της γαλλόφωνης σύνταξης της DW στην Αθήνα Τόμας Γιακόμπι .

«Έχω ένα μαυρισμένο μάτι, μια τραυματισμένη μύτη και έχω ακόμη πονοκέφαλο. Αλλά κατά τα άλλα η κατάσταση της υγείας μου βελτιώνεται. Υπέβαλα μήνυση και εξετάστηκα από ιατροδικαστή, ο οποίος κατέγραψε τα τραύματα. Η νέα κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι παίρνει την υπόθεση στα σοβαρά. Θα ήταν καλό!» αναφέρει ο δημοσιογράφος της DW στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Τόμας Γιακόμπι πριν από μερικά χρόνια είχε γράψει μαζί με τη δημοσιογράφο Ανζελίκ Κουρούνη το σενάριο για το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση».

«Εδώ και τρία χρόνια δουλεύουμε πάνω στη συνέχεια: "Xρυσή Αυγή: Και τώρα τι;". Ήταν η πρώτη διαδήλωση μετά το αίτημα της Εισαγγελέως να απαλλάξει από τις κατηγορίες τους πολιτικούς, που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του ράπερ Παύλου Φύσσα. Την Κυριακή ήταν λοιπόν η πρώτη φορά που οι ακροδεξιοί ξαναβγήκαν στους δρόμους. Και ήθελα να σχηματίσω μια εικόνα. Πίστευα ότι με τόση αστυνομία στην περιοχή θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου».

Όσο για το τι σκέφτεται να κάνει στη συνέχεια αναφορικά με το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή, ο Τόμας Γιακόμπι απαντά:

«Δεν θα με τρομάξουν οι ακροδεξιοί! Δουλεύουμε ήδη εδώ και τρία χρόνια για το νέο ντοκιμαντέρ και είναι σημαντικό να προβληθεί. Είναι επίσης σημαντικό να δείξουμε ότι είμαστε εδώ. Και προσωπικά δεν είμαι αυτός που έχει άδικο επειδή πήγα σε αυτή τη διαδήλωση. Άδικο έχουν αυτοί που μου επιτέθηκαν!».