Δυσαρέσκεια για τη μη παράδοση της εθνικής Τρίπολης – Καλαμάτας

Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, με την οποία παρεμβαίνει για το θέμα του εθνικού δρόμου Τρίπολης- Καλαμάτας, στο προβληματικό τμήμα του Παραδείσια - Τσακώνα έστειλε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, εκπρόσωποι των δήμων Τριφυλίας, Πύλου-Νέστορος και Οιχαλίας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας, όπως το Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, το τμήμα του ΤΕΕ και η Ένωση Ξενοδόχων.

Όπως επισημαίνουν στόχος τους είναι να εκφράσουν “τη δυσαρέσκεια, την απορία και την αγωνία του μεσσηνιακού λαού, για τη μη παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Παραδείσια- Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα- Κόρινθος- Αθήνα”.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι: “η μη παράδοση σε κυκλοφορία αυτού του τμήματος έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί, επιβάτες και τουρίστες να χρησιμοποιούν την παλιά και επικίνδυνη -και λόγω κατολισθήσεων- εθνική οδό, με αποτελέσματα την ταλαιπωρία και τα καθημερινά ατυχήματα”.

Οι φορείς της Μεσσηνίας καταλήγουν ζητώντας “εκ μέρους των παραγωγικών τάξεων και των φορέων της Μεσσηνίας να ασκήσετε τη δημιουργική επιρροή σας, για να δοθεί ένας τέλος στο πρόβλημα που βασανίζει το νομό μας αλλά και την νότια Ηλεία. Προφανώς, στόχος αυτής της επιστολής δεν είναι να παρέμβουμε στο έργο σας, ή να επηρεάσουμε την αντικειμενική κρίση του Δικαστηρίου. Πρόθεσή μας είναι να σας γνωστοποιήσουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να ζητήσουμε και εκ μέρους των συμπολιτών μας να δοθεί άμεση λύση”.

Η έγκριση συμπληρωματικής σύμβασης, που αφορά το επίμαχο τμήμα του εθνικού δρόμου, θα συζητηθεί την προσεχή Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο 6ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.