Συγκλονίζει η μαρτυρία της γυναίκας που βρήκε το βρέφος πεταμένο σε κάδο

Συγκλονίζει η μαρτυρία της γυναίκας που βρήκε το βρέφος πεταμένο σε κάδο

Η γυναίκα κράτησε ανοιχτό τον κάδο βάζοντας ένα ξύλο για να παίρνει το μωρό αέρα

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της γυναίκας που βρήκε το νεογέννητο αγοράκι μέσα σε υπόγειο κάδο απορριμμάτων στην Καλαμάτα.

Η κ. Βίκυ Τσώνη μίλησε στο messinialive.gr και περιέγραψε πως εντόπισε το μωρό μέσα στη σακούλα, αλλά και τον αγώνα που έκανε, για να το βγάλει, καθώς λόγω του βάθους του κάδου, δεν ήταν δυνατό να πιάσει τη χάρτινη σακούλα, μέσα στην οποία βρισκόταν το μωρό.

Η γυναίκα κράτησε ανοιχτό τον κάδο, βάζοντας ένα ξύλο, προκειμένου το καπάκι του να είναι ανοιχτό και το μωρό να έχει αέρα και καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια, προκειμένου να μπορέσουν να τη βοηθήσουν να βγάλει το μωρό από τον κάδο. Όπως είπε, οι περαστικοί από την περιοχή εκείνη την ώρα δεν πίστευαν, ότι μπορούσε να είναι ένα μωρό μέσα στο κάδο και της έλεγαν, πως πιθανότατα ήταν γατάκια.

Η ίδια όμως επέμεινε και κάλεσε την Αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο, και το μωρό διασώθηκε. Η κ. Τσώνη, όπως είπε, μολονότι δεν είναι μητέρα, δεν μπορεί να καταλάβει, ποιος άνθρωπος θα μπορούσε να το κάνει αυτό και να πετάξει το μωρό στον κάδο απορριμμάτων. Ο υπόγειος κάδος θα γινόταν ο τάφος του, αν δεν άκουγε το κλάμα του, την ώρα που πήγε να πετάξει τα σκουπίδια της και δεν καλούσε την Αστυνομία, καθώς το παιδί κινδύνευε να πεθάνει από ασφυξία.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και από την πρώτη ενημέρωση των γιατρών φαίνεται καλά στην υγεία του.

Τι υποστήριξε η 25χρονη Γεωργιανή μητέρα

Η μητέρα του βρέφους που το πέταξε στον υπόγειο κάδο απορριμμάτων στη διασταύρωση των οδών Αριστοτέλους και Κανάρη, συνελήφθη μέσα σε λίγες ώρες. Πρόκειται για 25χρονη Γεωργιανή υπήκοο, η οποία όπως είπε στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ζει μόνη της και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το μεγαλώσει.

Η 25χρονη μητέρα δεν έμενε στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά τυχαία επέλεξε τον συγκεκριμένο κάδο, για να πετάξει το νεογέννητο αγοράκι της, ενώ δήλωσε πως σήμερα, θα πήγαινε στην Πύλο σε κάτι γνωστούς της.