Έλληνες και αμερικανοί κομάντο «ακονίζουν» την συνεργασία τους

Έλληνες και αμερικανοί κομάντο «ακονίζουν» την συνεργασία τους

Δείτε το βίντεο του μίνι τουρκικού αεροπλανοφόρου που θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2020

Την στιγμή που το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται με ακραία ρητορική στην Ελλάδα και τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας ατυχείς και αβάσιμες τις δηλώσεις του για το μεταναστευτικό και ο Χουλουσί Ακάρ επανήλθε επαναλαμβάνοντας την ρητορική έντασης που συχνά πυκνά χρησιμοποιεί, Αθήνα και Κύπρο εργάζονται εντατικά για την ενδυνάμωση συμμαχιών.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές φωτογραφήθηκαν δίπλα δίπλα με ελληνικές δυνάμεις στο πλαίσιο «Σιδηρούν Ξίφος 19» που έλαβε χώρα την Τρίτη στο Κιλκίς.

Η αμερικανική πρεσβεία που το γνωστοποίησε με σχετική ανάρτηση στο twitter αναφέρει πως «η άσκηση είναι για να ενδυναμώσει την συνεργασία μεταξύ Ελληνικών και Αμερικανικών Δυνάμεων και να επιδείξει την αφοσίωση της 173ης στους συμμάχους του ΝΑΤΟ»

Την ίδια στιγμή στην Λευκωσία, έγινε γνωστό από ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς, πως στις 15 Νοεμβρίου 2019, αντιπροσωπείες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας πραγματοποίησαν συνάντηση στις εγκαταστάσεις του ΓΕΕΦ, στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος όπως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή, τομείς ενίσχυσης της Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των τριών Κλάδων των ΕΔ, μεταξύ αυτών η εκπαίδευση, η υποστήριξη και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η διοικητική μέριμνα και οι πληροφορίες.

«Με αυτή την συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η θέληση Κύπρου και Γαλλίας για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση της μεταξύ τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην Τουρκία σήμερα η διεύθυνση αμυντικής βιομηχανίας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από το μίνι αεροπλανοφόρο anadolu που έπεσε στο νερό, τονίζοντας πως θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2020.