Πώς θα είναι τα σπίτια του μέλλοντος

Πώς θα είναι τα σπίτια του μέλλοντος

Τι είναι αυτό που θα παραμείνει ίδιο, αξία ανεκτίμητη

Η ιδέα του μέλλοντος φαίνεται σε κάποιους συναρπαστική, ενώ κάποιους άλλους τους προβληματίζει. Συχνά βλέπουμε ντοκιμαντέρ με προβλέψεις για το πώς θα διαμορφωθεί η ζωή μας και η οικιακή μας καθημερινότητά, σε μερικές δεκαετίες από σήμερα. Οι  προβλέψεις είναι  εντυπωσιακές. Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα μια έρευνα που διενήργησε μεγάλη βρετανική εταιρεία ειδών σπιτιού και ρουχισμού, για το σπίτι του 2050.

Είστε έτοιμοι για μία ξενάγηση με στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, εικονικής πραγματικότητας και ρομπότ να πρωταγωνιστούν, πάντα διακριτικά και αθόρυβα;

Το σπίτι του 2050, εκτιμάται ότι θα έχει την υποδομή για παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, με έξυπνους θερμοστάτες και θα βασίζει τη  συντήρηση του από άποψη καθαριότητας και διακόσμησης , στην «έξυπνη οικιακή  τεχνολογία». Όσο για τους ενοίκους, θα μπορούν θα απολαμβάνουν καλύτερο, ποιοτικότερο ύπνο και να διασκεδάζουν περισσότερο, με τους  εικονικούς τους φίλους, που θα εμφανίζονται στο σπίτι σε ολογράμματα.

Μπορείτε να ξεχάσετε το μαγείρεμα, το πλύσιμο, το σιδέρωμα, το δίπλωμα των ρούχων, το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα, το ξεσκόνισμα. Όλα αυτά θα γίνονται από ειδικές συσκευές-ρομπότ, που θα ενεργοποιούνται από τους ενοίκους του σπιτιού, όταν εκείνοι το κρίνουν απαραίτητο.

Όσο για τη διακόσμηση, θα υπάρχει η δυνατότητα οι «έξυπνοι τοίχοι» να αλλάζουν χρώμα, τα «έξυπνα φωτιστικά», να αλλάζουν την ένταση και το χρώμα του φωτισμού και οι «έξυπνες ίνες», στα υφάσματα των καναπέδων να αλλάζουν υφή, χρώμα και σχέδιο.

Στην κρεβατοκάμαρα, ο βραδινός ύπνος, θα γίνει μαγεία, καθώς τα «έξυπνα κρεβάτια», θα φροντίζουν για τις τέλειες συνθήκες θερμοκρασίας, απομόνωσης θορύβου και θα έχουν ενεργοποιημένα τα φίλτρα στρωμάτων, για τους ιούς.

Εκείνο που αναμένεται να περάσει σε άλλο επίπεδο είναι η ψυχαγωγία στο σπίτι.

Στο σπίτι του 2050, δεν θα νιώθει κανείς μοναξιά. Οι εικονικοί φίλοι, θα εμφανίζονται σε δευτερόλεπτα, για να παίξουν μαζί σου επιτραπέζια, μουσική, να κουβεντιάσουν, να πάτε μαζί για ψώνια ή σε μία συναυλία, με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας και φυσικά ένα «πιστό» ρομπότ να φέρνει τις παγωμένες μπύρες.

Ακόμη και τα ταξίδια στην άλλη άκρη του κόσμου θα είναι δυνατά, αφού θα μπορεί κάποιος να περπατήσει στη Μπανγκόκ, χωρίς να περάσει καν το κατώφλι του σπιτιού του.

Για όποια από τις παραπάνω τεχνολογικές ανέσεις, βελτιώσεις και αλλαγές και αν ανυπομονείτε, να είστε σίγουροι ότι ένα πράγμα, θα παραμείνει ίδιο.

Και αυτό είναι η ανάγκη για την ασφάλιση της πρώτης κατοικίας, που θα μας προσφέρει το ασύγκριτο αίσθημα ότι κάνουμε αυτό που πρέπει για να διατηρήσουμε το επίπεδο ζωής, το οποίο έχουμε κατακτήσει.

Κυριότερο μέλημά μας, επομένως, θα παραμείνει, να διαφυλάξουμε την περιουσία μας και να προνοήσουμε απέναντι σε διάφορους κινδύνους, με δεδομένο ότι το σπίτι μας είναι καταφύγιο ζωής για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η ανάγκη να δια-ασφαλίσουμε ότι αξίζει, μας οδηγεί στα ασφαλιστικά προγράμματα από τη ΜΙΝΕΤΤΑ, που προσφέρουν μελετημένες λύσεις για την κύρια και εξοχική σας κατοικία, το στεγαστικό σας δάνειο και τους κοινόχρηστους χώρους.

Μην περιμένετε το μέλλον, ζήστε με ασφάλεια, σήμερα.