Διοργανωτής μπάρμπεκιου στα Διαβατά: Πρωτότυπη διαμαρτυρία απέναντι στην γκετοποίηση

Διοργανωτής μπάρμπεκιου στα Διαβατά: Πρωτότυπη διαμαρτυρία απέναντι στην γκετοποίηση

«Εμείς είμαστε πραγματικά ανθρωπιστές και δημοκράτες»

Ως «πρωτότυπο» και «ευρηματικό» τρόπο διαμαρτυρίας χαρακτήρισε το προγραμματισμένο μπάρμπεκιου έξω από hotspot στα Διαβατά Θεσσαλονίκης ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, σε σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1.

«Θα φάμε χοιρινό και θα πιούμε αλκοόλ για να στείλουμε το μήνυμα πως στο μέλλον δεν θα ανεχτούμε τα φαινόμενα γκετοποίησης που βλέπουμε και στην Ευρώπη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μία διαφορετική κουλτούρα, παραδείγματα στην Ευρώπη μας έχουν δείξει πως δεν αφομοιώνονται στην τοπική κοινωνία αλλά γκετοποιούνται και πολλές φορές προσπαθούν και να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής, ο οποίος δεν συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί από εκείνη την πλευρά σε ακρότητες, με τρομοκρατικά χτυπήματα σε μετρό, σε γήπεδα κτλ», τόνισε ο Δ. Ζιαμπάζης.
Ο Δ. Ζιαμπάζης προειδοποίησε ότι «στο μέλλον θα περάσουμε σε πιο ακραίες καταστάσεις».

«Επειδή πολλά ακούμε για ανθρωπισμό και δημοκρατία, εμείς είμαστε πραγματικά ανθρωπιστές και δημοκράτες. Βλέπω περίσσεια υποκρισία στον χώρο που εκπροσωπεί ο κ. Γιαννούλης. Αν ήταν ανθρωπιστές θα ενδιαφέρονταν για τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών που υποβιβάζονται και έχουν γκετοποιηθεί».