Η αποκαθήλωση από την εταιρεία της Barbie και αλλαγές στη Wikipedia
Σάλος έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό τόσο σε ξένα MME, όσο και στα ελληνικά γύρω από το όνομα της Ελένης Αντωνιάδου.
Οπως αναφέρει νέο δημοσίευμα της Telegraph, που επικαλείται πηγές από την NASA, η Ελληνίδα επιστήμονας δεν εργάστηκε ποτέ εκεί.
Η εφημερίδα Telegraph εξιστορεί το χρονικό της υπόθεσης, και το πώς άρχισε «καταρρέει ο μύθος» με την ανάρτηση του καθηγητή Κώστα Μπουγιούκου που ανέφερε ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν έχει δουλέψει ποτέ για τη NASA.
Σε αυτή την ανάρτηση ο καθηγητής ανέφερε ότι η Ελένη Αντωνιάδου έχει παρακολουθήσει μόνο ένα summer camp από αυτά που διοργανώνει η NASA για εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο, ενώ δεν έχει βραβευτεί από την υπηρεσία, και δεν έχει κάνει έρευνα για την αναγεννητική ιατρική.
Στην ίδια ανάρτηση έγραφε, επίσης, ότι δεν υπάρχει το βραβείο «NASA-ESA Outstanding Researcher Award».
Η Telegraph επικαλείται μάλιστα στο δημοσίευμα της και εκπρόσωπο της NASA που δηλώνει ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν ήταν ποτέ εργαζόμενη της υπηρεσίας. «Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ για την υπηρεσία, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει το δημοσίευμα.
Αλλαγές στην εταιρεία με την Barbie και στην Wikipedia
Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, η Ελένη Αντωνιάδου ήταν η έμπνευση για την δημιουργία της πρώτης «Ελληνίδας Barbie», από την εταιρία Mattel, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 ετών από την δημιουργία της κούκλας και στο πλαίσιο δημιουργίας μιας σειράς Barbie εμπνευσμένες από γυναίκες - πρότυπα.
Στην ιστοσελίδα της Mattel ανέφερε πως η Ελένη Αντωνιάδου εργάζεται για την NASA. Ωστόσο, οι πληροφορίες πλέον έχουν αλλάξει και η Ελληνίδα παρουσιάζεται ως Επιστήμονας στην Αναγεννητική Ιατρική και την Βιοϊατρική.
Η περιγραφή σήμερα, τον Σεπτέμβριο 2019 μετά το σάλο
Το ίδιο συνέβη και στη Wikipedia
H σελίδα για την Ελένη Αντωνιάδου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ιδιότητα της ως ερευνήτρια της NASA παρόλο που αναφέρεται σε αρκετά μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν τεκμηριώνεται από καμία επαληθεύσιμη πηγή».