Οι πρώτες εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Σαρωνίδα

Οι πρώτες εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Σαρωνίδα

Εκκενώνονται σπίτια και ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στη Σαρωνίδα με σπίτια να εκκενώνονται.

Με εισήγηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ξεκίνησε λίγο πριν τις 2:30 μμ η απομάκρυνση των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή της Σαρωνίδας, όπου είναι σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Νωρίτερα, ο Δήμος Σαρωνικού με ανάρτησή του στο Facebook ζήτησε από τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή απέναντι από το Grand Resort Lagonissi, στο 40 χλμ. της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα irafina.gr, στην οδό Σφενδόνης η Αστυνομία απεγκλώβισε γυναίκα από σπίτι, η οποία είναι καλά στην υγεία της.

Εν τω μεταξύ, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο δήμο Σαρωνικού στην Αττική.

Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

Από αέρος επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Posted by Nikos Tsavaris on Friday, 13 September 2019

Posted by Epaminondas Tzanetos on Friday, 13 September 2019