Η κατάθεση του χειριστή του μοιραίου μηχανήματος του λούνα παρκ στον Αλμυρό

Η κατάθεση του χειριστή του μοιραίου μηχανήματος του λούνα παρκ στον Αλμυρό

Τρεις πραγματογνώμονες θα ελέγξουν το «χαλί» για να δώσουν απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας

Έξι ημέρες μετά την τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου όπου μία 13χρονη βρήκε τραγικό θάνατο καθώς εκσσφενδονίστηκε από το «χαλί», όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο παιχνίδι του λούνα παρκ, εμφανίστηκε στην Αστυνομία ο χειριστής του μηχανήματος.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star, ο 27χρονος από το Μπαγκλαντές παρουσιάστηκε στους αστυνομικούς μετά τις 7 το απόγευμα και στην κατάθεσή του, έδωσε τη δική του ερμηνεία για το τι συνέβη στο μηχάνημα ώστε να προκληθεί η τραγωδία.

«Είχε την εμπειρία καθώς είχε χειριστεί το συγκεκριμένο μηχάνημα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχοντας παρελάσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επρόκειτο για μια κακιά στιγμή και τίποτα άλλο από μια άτυχη στιγμή.

Εξ’ όσων μου ανέφερε υπάρχουν δύο κουμπιά που στρέφουν το μηχάνημα δεξιά και αριστερά. Δεν έχει τη δυνατότητα να αυξομειώσει την ταχύτητα. Λέγεται ότι η ταχύτητα αυξήθηκε αυτόματα, αυτό είναι ανακριβές», ανέφερε ο δικηγόρος του, Χρήστος Νάστος.

Οι τρεις πραγματογνώμονες που έχουν διορισθεί, αναμένεται να ελέγξουν  το «χαλί» για να διαπιστώσουν τι πήγε στραβά.

Η κατάθεση της κολλητής φίλης του θύματος

Η κατάθεση της καλύτερης φίλης της 14χρονης που καθόταν ακριβώς δίπλα της στο μοιραίο παιχνίδι όμως, αναφέρει:

«Μπήκαμε στο παιχνίδι και οι πρώτες περιστροφές ήταν κανονικές. Ξαφνικά άρχισε να αυξάνει ταχύτητα και επειδή φοβήθηκα, κρατήθηκα. Τότε είδα τη φίλη μου να πετάγεται από τη θέση της. Το μηχάνημα σταμάτησε, κατεβήκαμε και επικρατούσε πανικός»

Εξιτήριο πήρε ο πατέρας

Ο πατέρας της 13χρονης πήρε την Τετάρτη εξιτήριο από το νοσοκομείο οπού νοσηλευόταν μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά για την τραγωδία. Εκτός από τους τρεις πραγματογνώμονες, η πλευρά της ιδιοκτήτριας ζήτησε  να μπει στην υπόθεση και δικός της τεχνικός σύμβουλος.

Δείτε το βίντεο από το ρεπορτάζ του STAR από το 23.26' έως το 25.40':