«Προφυλακίστηκα λόγω πολιτικής σκοπιμότητας. Αν δεν ήταν το πολιτικό ζήτημα δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα»
Έπεσε η αυλαία της υπόθεσης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής με τον τελευταίο κατηγορούμενο να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη. «Προφυλακίστηκα λόγω πολιτικής σκοπιμότητας.
Αν δεν ήταν το πολιτικό ζήτημα δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του ο 28χρονος κατηγορούμενος ως μέλος στο τάγμα εφόδου ενώ όταν η πρόεδρος τον κάλεσε να διευκρινίσει σε ποιο ζήτημα αναφέρεται συμπλήρωσε : «Οι διώξεις όλων αυτών των ανθρώπων. Μιλάμε για ανθρώπους οικογενειάρχες, με αρχές, τίμιους. Είναι καλοί άνθρωποι, βοηθούσαν. Δεν είναι σε καμία περίπτωση εγκληματίες. Δεν θα ήμουν εγώ στο χώρο αν ήταν. Δεν έκαναν κάτι κακό».
Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σημείωσε πως η ανθρωποκτονία είναι γεγονός και ότι σύμφωνα με την κατηγορία εκτός από τον άνθρωπο που μαχαίρωσε τον άτυχο μουσικό υπήρχαν και άλλοι που συμμετείχαν.
Κατηγορούμενος: Σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθούσα...
Πρόεδρος: Επειδή λέτε για τους υπόλοιπους ότι είναι οικογενειάρχες.. Παίρνετε θέση και για άλλους...
Κατηγορούμενος: Γνώριζα ότι είναι καλοί άνθρωποι και οικογενειάρχες.
Πάρεδρος: Ακόμα και ο Ρουπακιάς;
Κατηγορούμενος: Σε καμία περίπτωση δεν θα μου πέρασε από το μυαλό. Έπεσα από τα σύννεφα, δεν τον ήξερα καλά, αλλά δεν το περίμενα...
Ο νεαρός κατηγορούμενος δέχτηκε έντονη αμφισβήτηση από την έδρα η οποία εντόπισε αντιφάσεις και κενά σχετικά με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε το μοιραίο βράδυ με συγκατηγορουμένους του.
«Είμαι κοινωνικό άτομο και μίλησα με πολλά άτομα εκείνο το βράδυ. Δεχόμουνα από παντού τηλέφωνα» είπε ισχυριζόμενος ότι σε κανένα από αυτά δεν συζήτησε για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Όταν δε κλήθηκε να εξηγήσει το λόγο που χρησιμοποίησε τα τηλέφωνα τρίτων προσώπων δικαιολογήθηκε πως δεν είχε μονάδες στο δικό του κινητό.
Το δικαστήριο επικεντρώθηκε σε κλήση που έγινε από κινητό φιλικού του προσώπου στον πυρηνάρχη της Νίκαιας δέκα λεπτά πριν τη μια τη νύχτα και ενώ προκύπτει από τη δικογραφία πως εκείνη την ώρα τα τηλέφωνα είχαν πάρει «φωτιά» καθώς είχε προηγηθεί η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο κατηγορούμενος επέμεινε πως ύστερα από την γιορτή που είχε πάει βρισκόταν σε φιλικό σπίτι και τηλεφώνησε στον αποκαλούμενο πυρηνάρχη της Νίκαιας για να συζητήσουν για κάποια τρόφιμα.
«Έχουμε ακούσει ότι κάποια στιγμή δεν σήκωνε ο ίδιος το τηλέφωνο, ότι έβγαινε η γυναίκα του και τον απέτρεπε να μιλήσει εκείνος. Μου κάνει εντύπωση να κάθεται και να συζητάει με εσάς για τα τρόφιμα. Νομίζω ότι είναι μείζον ότι έχει μάθει για το μαχαίρωμα του Ρουπακιά και κάθεται και συζητάει με εσάς από πού θα πάρετε τα τρόφιμα;» ρώτησε η πρόεδρος.
Κατηγορούμενος: Δεν το γνωρίζω...
Πρόεδρος: Δεν μπορείτε να το απαντήσετε. Δεν σας είπε κάτι; Δεν ήταν ταραγμένος;
Κατηγορούμενος: Όχι, δεν κατάλαβα κάτι...
Πρόεδρος: Και οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις είναι κάπως...
Κατηγορούμενος: Το καταλαβαίνω. Εγώ μίλαγα απλά στο τηλέφωνο... βρέθηκα από τα θρανία του σχολείου σε ένα κελί φυλακής. Ζήτησα άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προσπάθησα να δείξω ότι δεν πείραξα κανέναν, έχω καθαρό ποινικό μητρώο.
(…)
Πρόεδρος: Αν ξαναμετρήσουμε τις κλήσεις είναι πολλές. Τί ήθελαν μέσα στη νύχτα όλα αυτά τα τηλέφωνα;
Κατηγορούμενος: Εγώ ξέρω ότι διασκέδαζα και βρέθηκα ξαφνικά στη φυλακή. Χωρίς να έχω σκοτώσει κανέναν, καταστράφηκε η ζωή μου, οι σπουδές μου. Έχω ένα νεογέννητο μωρό και θέλω να το μεγαλώσω. Δεν έχω πειράξει καθέναν άνθρωπος.(…) Όταν βγήκα από τη φυλακή επιχείρησα να μάθω τι έγινε. Συνάντησα άτομα, ρωτούσα «τί έχει γίνει;» και όλοι έλεγαν «δεν ξέρω».
Η δίκη θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την αιματηρή επίθεση κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών.