Αντιφάσεις και κενά σε σχέση με τους αρχικούς ισχυρισμούς στην απολογία κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα
Αντιφάσεις και κενά σε σχέση με τους αρχικούς ισχυρισμούς του αναφορικά με τα πρόσωπα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, εντόπισε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην απολογία 43χρονου κατηγορούμενου ότι συμμετείχε στο τάγμα εφόδου.
Αρχικά ο κατηγορούμενος είχε μιλήσει για συνοδηγό ωστόσο σήμερα το αρνήθηκε λέγοντας πως αναφερόταν σε άλλο αυτοκίνητο και όχι σε αυτό του Γιώργου Ρουπακιά και επέρριψε ευθύνες στην ανακρίτρια για τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκε η μαρτυρία του.
Πρόεδρος: Είχε συνοδηγό ο Ρουπακιάς;
Κατηγορούμενος: Στην αρχή νόμιζα ότι είδα, αλλά ήταν άλλο αυτοκίνητο τελικά.
Πρόεδρος: Αναφέρεστε σε ένα χέρι που είχε απ’ έξω; Ήσασταν τόσο περιγραφικός....
Κατηγορούμενος: Δεν έγινε έτσι. Δεν είδα άλλο άτομο, σε άλλα αμάξια είδα συνοδηγούς με το χέρι απ’ έξω. Στου Ρουπακιά δεν είδα. Εγώ δεν περιέγραφα το αμάξι του Ρουπακιά. Είπα στην ανακρίτρια ότι στο αμάξι του Ρουπακιά δεν ήταν κανένας και περιέγραψα τί είδα στα άλλα οχήματα. Τότε χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και «λες ψέματα».
Πάρεδρος: Η περικοπή όμως της απολογία σας είναι πολύ αναλυτική... τα λέτε με πολύ λεπτομέρεια. Πώς κάθονταν...
Κατηγορούμενος: Τα έχω πει στην ανακρίτρια αλλά όχι για το αμάξι του Ρουπακιά. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό.
Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι γνώριζε τον Παύλο Φύσσα «φυσιογνωμικά γιατί ήταν τραγουδοποιός και έκανε συναυλίες στο Κερατσίνι» ωστόσο αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ ισχυρίστηκε πως αν και ακολούθησαν με τον ξάδελφο του, που απολογήθηκε χθες, τον Γιώργο Ρουπακιά δεν είδαν τι είχε γίνει. «Άκουσα φωνές σαν τσακωμό. Δεν ήταν σαν φωνές κατά τη διάρκεια πάλης.
Υπήρχε μια κινητικότητα αλλά δεν είδα ανθρώπους να τσακώνονται. Υπήρχε ένταση αλλά όχι σωματική, μόνο με τις φωνές» ισχυρίστηκε και συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν άκουσε, όπως ο ξάδελφος του, να φωνάζουν «σπάστε, αστυνομία» λίγο πριν φύγουν πεζή από το σημείο της συμπλοκής.
Δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που προηγήθηκαν ο 43χρονος κατηγορούμενος ανέφερε πως ήταν ένας από τους αποδέκτες του μηνύματος- κάλεσμα που εστάλη εκείνη την βραδιά αλλά όταν πήγε με τον ξάδελφο του στα γραφεία της Τοπικής Νίκαιας τα βρήκαν κλειστά.
Όπως περιέγραψε φεύγοντας είδαν το αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά και το ακολούθησαν θεωρώντας πως θα πήγαιναν για διανομή φυλλαδίων ή για μία τροφοδοσία. Συνεχίζοντας την απολογία του ισχυρίστηκε πως το μόνο που είδε ήταν άτομα συγκεντρωμένα σε διάφορα σημεία κοντά στην καφετέρια «Κοράλλι» και στην Π. Τσαλδάρη και αφού ο Γιώργος Ρουπακιάς πάρκαρε ανάποδα στην Π. Τσαλδάρη, ο ίδιος με τον ξάδελφό του είδαν πως ο κόσμος διαλυόταν: «Είδα ανθρώπους να φεύγουν σαστισμένοι, σαν κάτι να έχει γίνει».
Πρόεδρος: Περιέργεια για το τί είχε γίνει, δεν είχατε;
Κατηγορούμενος: Είχα, αλλά περισσότερο ήθελα να φύγω. Αν συνέβαινε κάτι με τον Ρουπακιά θα το μάθαινα την επόμενη ημέρα....
Πρόεδρος: Γιατί πήγε το μυαλό σας στο Ρουπακιά;
Κατηγορούμενος: Γιατί ο Ρουπακιάς σταμάτησε. Αυτόν ήξερα, αυτός με ενδιέφερε. Είδα το αυτοκίνητο στην Τσαλδάρη ανάποδα αλλά μέχρι εκεί.
Ο κατηγορούμενος , νωρίτερα, αναφέρθηκε και στις δράσεις της Χρυσής Αυγής στις οποίες συμμετείχε τονίζοντας πως η Χρυσή Αυγή «είχε πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και όχι με τους μετανάστες». Όπως είπε τα τρόφιμα που μοίραζαν «τα αγόραζαν οι βουλευτές ρεφενέ»
Πρόεδρος: Όποιος ερχόταν μπροστά σας, δίνατε;
Κατηγορούμενος: Όσοι περνούσαν έπαιρναν. Δεν υπήρχε πρόβλημα. Δεν γινόταν κανένας έλεγχος. Περισσότερο ενδιέφεραν οι οικογένειες που είναι πολύτεκνες ή με ηλικιωμένους.
Πρόεδρος: Αν ερχόταν κάποιος αλλοδαπός;
Κατηγορούμενος: Δεν ερχόντουσαν. Δεν είδα ποτέ...
Πρόεδρος: Γιατί; Δεν είχαν ανάγκη οι αλλοδαποί;
Κατηγορούμενος: Τι να σας πω. Δεν με ενδιέφερε αν κάποιος ήταν αλλοδαπός ή όχι. Το κόμμα είχε προτεραιότητα τους Έλληνες, γιατί είναι εθνικιστικό. Δεν θα τον διώχναμε. Δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.
Πρόεδρος: Η θέση σας σε σχέση με τους αλλοδαπούς
Κατηγορούμενος: Έχω φίλους αλλοδαπούς.
Πρόεδρος: Είπατε πότε «να φύγεις από τη χώρα μου πήγαινε στη δική σου»;
Κατηγορούμενος: Δεν είχε τύχει...
Πρόεδρος: Έτυχε να ακούσετε κάποιον άλλο;
Κατηγορούμενος: Μπορεί να έτυχε. Με τους λαθρομετανάστες είχαμε πρόβλημα, όχι με τους μετανάστες.