Καλλιεργούσαν χασισοφυτεία «μαμούθ» στα Χανιά

Καλλιεργούσαν χασισοφυτεία «μαμούθ» στα Χανιά

Συνελήφθησαν ένας 36χρονος και μία 47χρονη

Χασισοφυτεία αποτελούμενη από 2.840 δενδρύλλια εντοπίστηκε από την Αστυνομία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δυσπρόσιτη περιοχή των Χανίων, ενώ συνελήφθησαν ως καλλιεργητές ένας 36χρονος και μία 47χρονη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Χανίων και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΚΑΕ) Αποκορώνου, εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Μυλωνιανά του Δήμου Χανίων εγκατάσταση φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης.

Το πρωί της Τρίτης οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση και εκριζώθηκαν 2.840 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της συγκομιδής ύψους έως 2,5 μέτρων. Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν ο 36χρονος και ο 47χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν, καθώς προέκυψε ότι καλλιεργούσαν τη συγκεκριμένη φυτεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος αποξήρανσης των δενδρυλλίων και κατασχέθηκε ποσότητα αποξηραμένων δενδρυλλίων κάνναβης. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.