Πειθαρχική εξέταση για τις καταγγελίες Αραβαντινού

Κατεπείγουσα πειθαρχική εξέταση ζήτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες του αρχιφύλακα του Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντικού, για την ύπαρξη VIP κελιών αλλά και κρατουμένων στις φυλακές.

Ο αρχιφύλακας υποστήριξε ότι οι κρατούμενοι με οικονομική ισχύ κρατούνται σε ειδική πτέρυγα και χαίρουν ειδικής μεταχείρισης.

"Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε;

Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε. Άμα πάθει κάτι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ή ο Λάκης Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε. Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αραβαντινός, στην ειδική μόνιμη επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος της Βουλής.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

Τη διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο Εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ή άλλων ευθυνών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με όσα δημοσιεύθηκαν, με αφορμή την παρουσία του Αρχιφύλακα Α. Αραβαντινού στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.