Σοκάρουν οι συνθήκες θανάτου του 66χρονου στις φυλακές Τρικάλων

Σοκάρουν οι συνθήκες θανάτου του 66χρονου στις φυλακές Τρικάλων

Ο δράστης χτυπούσε το κεφάλι του θύματος στο πάτωμα μέχρι να πεθάνει

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τις συνθήκες θανάτου του 66χρονου κρατούμενου σήμερα στις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, ο 55χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης, σκότωσε τον συγκρατούμενό του χτυπώντας τον στο κεφάλι μέχρι θανάτου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο 55χρονος Αλβανός κρατούμενος με ποινή 8 μηνών για παράνομη είσοδο στη χώρα, επρόκειτο σύντομα να αποφυλακιστεί. Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε από το να επιτεθεί στον 66χρονο συγκρατούμενό του, που εξέτιε ποινή 12 μηνών για υπόθεση ναρκωτικών και που θα αποφυλακιζόταν και εκείνος άμεσα.

Δράστης και θύμα κρατούνταν ήδη μια εβδομάδα μαζί στον ίδιο χώρο υποδοχής, προκειμένου να βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Εντούτοις, το φονικό δεν αποφεύχθηκε.

Ο δράστης βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον 66χρονο και άρχισε να χτυπά το κεφάλι του θύματος στο πάτωμα των φυλακών μέχρι να βεβαιωθεί ότι είναι νεκρός.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον δράστη και να προστατέψουν το θύμα του ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για αρκετή ώρα ο 55χρονος ήταν εκτός εαυτού.

Για το λόγο αυτό, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου και οδηγήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα για εξέταση. Μάλιστα αναφέρεται ότι παρέμενε επιθετικός με τις ύβρεις που ακούγονταν από τον ίδιο να διαδέχονται η μία την άλλη.

«Του στοίχισαν τη ζωή τα χτυπήματα στο κεφάλι»

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Παρθένη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο άνδρας έφερε τραύμα στο κεφάλι. Η νεκροψία – νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Ήδη από το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διαταχθεί έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης και πειθαρχική έρευνα από τον Εισαγγελέα Τρικάλων.