Νεκρός 59χρονος Έλληνας αθλητής από ανακοπή

Έχασε τη μάχη με τη ζωή, 59χρονος Έλληνας δρομέας, ο οποίος στη διάρκεια της αποθεραπείας που έκανε μετά τον δρόμο των 10 χιλιομέτρων, υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Η αντίδραση των γιατρών του Μαραθωνίου ήταν άμεση καθώς διεκομίσθη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου κατέληξε.

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου:

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τον 59χρονο μαραθωνοδρόμο, ο οποίος διακομίστηκε με κινητή μονάδα- ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, περίπου στις 11.30 το πρωί, ο ασθενής απεβίωσε, αναφέρει ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου, σχετικά με τον θάνατο 'Ελληνα δρομέα που συμμετείχει στον Κλασικό Μαραθώνιο.

Σύμφωνα, με το ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου, Μιχάλης Θεοδώρου, ο 59χρονος διακομίστηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρού, από την περιοχή του Εθνικού Κήπου και έφθασε στο νοσοκομείο, ενώ ήταν ήδη διασωληνωμένος μέσα στο ασθενοφόρο. Ο άνδρας που έτρεχε στη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τοποθέτησαν βηματοδότη και προσπάθησαν να κάνουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό ο ΣΕΓΑΣ:

Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει τη βαθιά του λύπη γιατί ένας δρομέας των 10 χιλιομέτρων, πολύ μετά τον τερματισμό στον αγώνα και ενώ είχε φύγει από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και τελικά απεβίωσε μετά τη διακόμισή του στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Ο άτυχος δρομέας τερμάτισε στον αγώνα στις 10.07 π.μ. Για το περιστατικό ενημερώθηκε τόσο το κέντρο επιχειρήσεων Μαραθωνίου από τους ραδιοερασιτέχνες συνεργάτες μας, όσο και το ΕΚΑΒ, στις 10.48 π.μ. Το περιστατικό έτυχε άμεσης φροντίδας από το γιατρό της διοργάνωσης και από κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στον "Ευαγγελισμό".