Με αιχμηρό τρόπο σχολίασαν οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου την εισαγγελική πρόταση
«Η σημερινή εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας» αναφέρουν οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος, με αφορμή την εισαγγελική εισήγηση για μετατροπής της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη.
«Η Εισαγγελική πρόταση, δυστυχώς, κινήθηκε στην παράδοση του "θύματος που χτύπησε στην πορεία της βολίδας". Τέτοιες προκλητικές προτάσεις και προκλητικές αποφάσεις οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού, που θα πυροβολήσει πολίτη» αναφέρουν, προσθέτοντας ότι ζητούν την καταδίκη των κατηγορουμένων, όπως και πρωτόδικα. «Τίποτε λιγότερο» τονίζουν.
Η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου, για τη σημερινή Εισαγγελική πρόταση έχει ως εξής:
«Στις 14 Μαρτίου και στις 26 Μαρτίου θα αγορεύσουμε για την υποστήριξη της κατηγορίας και την καταδίκη των υπαιτίων της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου αγοριού από τους 2 ειδικούς φρουρούς.
Η Εισαγγελική πρόταση, δυστυχώς, κινήθηκε στην παράδοση του "θύματος που χτύπησε στην πορεία της βολίδας". Τέτοιες προκλητικές προτάσεις και προκλητικές αποφάσεις οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού που θα πυροβολήσει πολίτη. Αλλά και επιβραβεύουν όσους συνωμότησαν για τη συσκότιση και τη συγκάλυψη, παραποίησαν βίντεο, παρενέβησαν σε αυτοψίες, ψευδόρκησαν αποδεδειγμένα, κατασκεύασαν στοιχεία. Η αστυνομική βία, συχνά δολοφονική, δεν θα σταματήσει όσο βασιλεύει η ατιμωρησία.
Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για Κορκονέα-Σαραλιώτη έσπασε την μακρά παράδοση ατιμωρησίας. Και η μετατροπή της κατηγορίας σε άμεσο δόλο, από ενδεχόμενο, αποκατέστησε τους κανόνες της λογικής και το αίσθημα δικαίου. Η σημερινή εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας.
Εμείς ζητούμε την καταδίκη των υπαιτίων, όπως πρωτοδίκως. Τίποτε λιγότερο. Για τον 15χρονο Αλέξανδρο, που δεν έζησε για να μεγαλώσει. Και για κάθε Αλέξανδρο που έχει δικαίωμα στη ζωή».