«Έσπασαν» τα ισόβια για την δολοφονία 28χρονης στην Αμαλιάδα

«Έσπασαν» τα ισόβια για την δολοφονία 28χρονης στην Αμαλιάδα

Οι κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 25 ετών από το Εφετείο

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών και 10 μηνών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών έναν 51χρονο πατέρα και τον 28χρονο γιο του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση μιας 28χρονης γυναίκας και τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου συζύγου της, σε ένα αιματηρό επεισόδιο που είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2015 σε συνοικισμό Ρομά στην Αμαλιάδα.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα patrisnews.com και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια δεσμά, όμως χθες δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στον 28χρονο που τράβηξε την σκανδάλη του όπλου τρεις φορές, το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού ως άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και στον 51χρονο πατέρα του που καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Ειδικότερα, η ποινή για την ανθρωποκτονία από πρόθεση μειώθηκε στα 20 χρόνια κάθειρξη για τον καθένα εκ των δύο κατηγορουμένων, ενώ για την απόπειρα ανθρωποκτονίας η ποινή μειώθηκε σε 5 χρόνια κάθειρξη και για τους δύο. Το δικαστήριο τους επέβαλε και από μερικούς μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, καθώς και 10ετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Αφορμή για το φονικό ήταν η απαγωγή μιας ανήλικης τσιγγάνας, που είναι κόρη της οικογένειας των θυμάτων, από νεαρό ο οποίος έμενε στο σπίτι της οικογένειας των δραστών.