Πώς θα περπατήσετε στο χιόνι σωστά χωρίς να πέσετε

Πώς θα περπατήσετε στο χιόνι σωστά χωρίς να πέσετε

Όχι γόβες και μηνύματα στο κινητό

Ο χιονιάς ξάφνιασε, αν και αναμενόμενη πρόβλεψη, τους Αθηναίους που μάλλον δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν... άσπρες μέρες. Γι αυτό το λόγο, και επιβάλλεται -ίσως- και το εν λόγω θέμα, δηλαδή πώς να περπατήσετε στο παγωμένο χιόνι χωρίς να πέσετε.

Αρχικά, επιλέξτε παπούτσια από καουτσούκ και νεοπρένιο με δερμάτινες σόλες, καθώς θα παρέχουν καλύτερη πρόσφυση. Αποφύγετε παπούτσια με τακούνια, γιατί βέβαια είναι πιο πιθανό να γλιστρήσετε- μπορείτε βέβαια να αλλάξετε όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

Να κάνετε μικρά βήματα και να κινείστε σαν... πιγκουίνος εάν χρειάζεται! Ναι καλά διαβάσατε. Κρατήστε τα γόνατά σας χαλαρά, απλώστε τα χέρια στο πλάι για να διατηρήσετε την ισορροπία και στρέψτε τα πόδια ελαφρώς προς τα έξω, ακριβώς όπως ένας πιγκουίνος.

Βοηθάει επίσης αν γείρετε ελαφρώς προς τα εμπρός και περπατάτε σταθερά με το κέντρο βάρους σας ακριβώς πάνω από τα πόδια σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν πέσετε, σκύψτε μπροστά για να μην χτυπήσετε το κεφάλι σας στο πάτωμα.

Μη στέλνετε μηνύματα ενώ περπατάτε 

Αν τα μάτια σας είναι στην οθόνη του κινητού, το πιθανότερο είναι να χάσετε την ισορροπία σας και να βρεθείτε στο οδόστρωμα. Επιπλέον, καλό είναι να μην έχετε τα χέρια στις τσέπες γιατί αν τυχόν γίνει το κακό να μπορείτε να κρατηθείτε από κάπου.