Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν
Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών και ο Δήμος Περιστερίου δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ίσως Βασιλόπιτα, με περισσότερα από 20.000 κομμάτια και 200 φλουριά.
Η μεγάλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στην πλατεία Δημαρχείου εκεί όπου στήθηκε η μεγάλη γιορτή με κεντρικό πρωταγωνιστή τη βασιλόπιτα που ξεπερνούσε τα 240 τετραγωνικά μέτρα και τους 3,5 τόνους βάρος.
Έμπειροι αρτοποιοί από 30 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς) ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας
Αναλυτικά τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας: 1.200 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 600 kg Μαργαρίνη λευκή, 470 kg Ζάχαρη, 440 kg γιαούρτι, 160 kg άχνη, 60 kg /μπέικιν Πάουντερ, 470 αυγά, 750 πορτοκάλια, 40 kg ηλιέλαιο, 60 kg κονιάκ, 1,5 κουτί βανίλια.