Σε λευκό κλοιό η χώρα: Στους -13 βαθμούς ο υδράργυρος στον Παρνασσό

Σε λευκό κλοιό η χώρα: Στους -13 βαθμούς ο υδράργυρος στον Παρνασσό

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο

Τσουχτερό κρύο πλήττει και σήμερα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, τη χώρα. Στη Βόρεια Ελλάδα, από το πρωί η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας σε κάποιες περιοχές συνθήκες παγετού. Στη Θεσσαλονίκη το πρωί ο υδράργυρος έδειξε 2 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να καταγράφει μονοψήφιες τιμές. Η χαμηλότερη θερμοκρασία μετρήθηκε τη νύχτα στο Καϊμακτσαλάν, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -13 βαθμούς Κελσίου.

Στο Παρνασσό, σύμφωνα με το meteo/EAA, η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν -13,2°C, στο Σέλι -11,9°C, στη Βασιλίτσα -11,3°C και στο Λαϊλιά Σερρών -10,7°C.

Αλλά και σε αρκετές κατοικημένες περιοχές ο υδράργυρος υποχώρησε στους -8 έως -9 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το meteo/EAA, ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών σημειώθηκε στον Άγιο Παύλο Ημαθίας με -9,1 βαθμούς και ακολούθησαν Περτούλι Τρικάλων -8,8, Μαυρολιθάρι Φωκίδας -8,7, Νευροκόπι -8,3 και Άγιος Δημήτριος Ολύμπου -8,1.

Λόγω των χιονοπτώσεων των προηγούμενων ημερών και του παγετού η κίνηση των αυτοκινήτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας (3-5 Πηγάδια, Σέλι) και της Πέλλας (Καϊμακτσαλάν) διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων και σε κάποια ορεινά σημεία του οδικού δικτύου των νομών Φλώρινας και Καστοριάς.

Ανεβαίνει αύριο ο υδράργυρος

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο, ωστόσο, όπως τονίζει, υπάρχει κίνδυνος για παγετό κατά τόπους ισχυρό τις πρωϊνές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, χωρίς αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.