Θύματα απατεώνων πέφτουν το τελευταίο χρονικό διάστημα ιδιοκτήτες καταλυμάτων στα Δωδεκάνησα
Θύμα εξαπάτησης έπεσε 60χρονη επιχειρηματίας στη Ρόδο, η οποία πείστηκε και κατέθεσε σε λογαριασμό απατεώνα -όπως αποδείχθηκε- 13.500 ευρώ, προκειμένου δήθεν να «ενεργοποιηθεί» επιδότηση για την επιχείρησή της μέσω ΕΣΠΑ, μεταδίδει η ιστοσελίδα rodiaki.gr.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά την υπόθεση, προχθές το πρωί η 60χρονη ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων στην ανατολική πλευρά του νησιού της Ρόδου, έλαβε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο σε αυτήν άτομο, το οποίο της παρουσιάστηκε ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, αρμόδιος για τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ. Ο άγνωστος κατάφερε να πείσει την 60χρονη, ότι έχει εγκριθεί για την επιχείρησή της πρόγραμμα επιδότησης, το οποίο όμως για να ενεργοποιηθεί και να μπορέσει να εκταμιεύσει το ποσό που δικαιούται (πολλαπλάσιου ύψους), θα έπρεπε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 13.500 ευρώ.
Η 60χρονη κατέθεσε τα χρήματα και όταν διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης, προσέφυγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου και κατήγγειλε το περιστατικό. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και διενεργείται προανάκριση. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση εξαπάτησης, καθώς στο τέλος Ιουλίου 2018 στο νησί της Σύμης μια ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων έχασε 5.000 ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν, για να εισπράξει στη συνέχεια επιδότηση για την επιχείρησή της.
Στις αρχές Αυγούστου διαλευκάνθηκε αντίστοιχη περίπτωση απάτης σε βάρος επιχειρηματία στην Τήλο και με κατηγορούμενους έναν 35χρονο Έλληνα και έναν 39χρονο αλλοδαπό Ουκρανικής καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα, ενώ φέρεται να έχει εμπλοκή και ένα ακόμα άτομο, συνεργός των δύο ανδρών το οποίο όμως παραμένει άγνωστο. Επίσης, στα μέσα Αυγούστου με την ίδια μέθοδο εξαπατήθηκε και 57χρονος επιχειρηματίας στη Λέρο, ο οποίος προκειμένου να πάρει τη δήθεν επιχορήγηση, κατέβαλε στο λογαριασμό που του έδωσε ο άγνωστος δράστης το ποσό των 3.000 ευρώ.
Αλλά και στο τέλος Αυγούστου στην Κω άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη καταλυμάτων, δηλώνοντας του ότι είναι από τραπεζικό κατάστημα και πως έχει προεγκριθεί για την επιχείρησή του μεγάλη επιχορήγηση, καταφέρνοντας έτσι να καταθέσει ο επιχειρηματίας στην τράπεζα το ποσό των 6.200 ευρώ, χρήματα τα οποία «εξαφανίστηκαν».