Τι είπε ο γιατρός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου που χειρίστηκε την υπόθεση με τον ταξιτζή
Τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν στα μάτια του, από την περίεργη υπόθεση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τη φερόμενη απόπειρα βιασμού σε βάρος ενός οδηγού ταξί στην Αθήνα, από έναν άλλον άντρα, επιβάτη στο όχημά του, αναφέρθηκε ένας από τους ανθρώπους που είδαν δια ζώσης το περιστατικό, όντας στο ιατρικό επιτελείο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.
«Όταν φτάσαμε εκεί, ο ένας άνδρας δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Πήγαινε μπρος-πίσω και δεν μας άφηνε να τον βάλουμε στο φορείο. Τότε ο ταξιτζής άρχισε να φωνάζει και να λέει “σώστε με, εγώ θέλω βοήθεια, όχι αυτός”», είπε αρχικά στην κάμερα εκπομπής του ΣΚΑΪ ο Νεκτάριος Νίκος Κουδούνης, ειδικευόμενος γιατρός, που είχε σπεύσει στο σημείο.
«Όταν μπήκαμε μέσα στο ταξί, για να δούμε τι υπάρχει, μύριζε απαίσια. Αυτό που είδα, ήταν ότι το ταξίμετρο έγραφε το ποσό των 17 ευρώ», είπε. Και στη συνέχεια ανέφερε ότι «ο ταξιτζής άλλαξε τακτική και έλεγε “δεν νιώθω τα πόδια μου, τα χέρια μου”».
Στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που έφτασε το ασθενοφόρο στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου: «Ο οδηγός ταξί έλεγε “τι μου έκανες ρε αλήτη”. Αναλαμβάνω και ειδοποιώ τα παιδιά (εργαζόμενους στο νοσοκομείο), καθώς είδα τον ταξιτζή να είναι σε φάση να του επιτεθεί. Φοβήθηκα μην πάει να τον λιντσάρει».
«Η κατάσταση είχε ξεφύγει και ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Ήρθε σε δέκα λεπτά, καθώς κατάλαβαν την κρισιμότητα της κατάστασης. Από τη στιγμή που ήρθε η Αστυνομία, φόρεσαν γάντια και προχώρησαν σε προσωπικό έλεγχο του συνοδηγού. Εκείνος δεν ήθελε να βγει έξω και τελικά, σιγά-σιγά τον έβγαλαν από το ασθενοφόρο. Ο οδηγός ταξί πάλι θέλησε να του επιτεθεί και χρησιμοποιούσε φράσεις όπως “θα σε σκοτώσω”», πρόσθεσε ο κ. Κουδούνης.
Για να τονίσει στη συνέχεια: «Οι αστυνομικοί προέβησαν σε έλεγχο στα πράγματα του συνοδηγού, και αυτά που βρήκε ο αστυνομικός, τα έβαλε σε σακουλάκι. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στη συνέχεια τον εν λόγω κύριο και εμείς αρχίσαμε να συνεφέρουμε τον οδηγό ταξί. Είχε πάνω από 120-130 παλμούς...».
«Από τα καρδιογράφημα που του κάναμε, δεν ανησυχήσαμε. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσαμε με κάποιον από τον κύκλο του. Εντελώς τυχαία, πήρε τηλέφωνο, στο κινητό του ταξιτζή, ένας φίλος προσωπικός και του είπαμε να έρθει στο νοσοκομείο. Πέρασε πολλή ώρα για να συνέλθει. Αλλά, όταν έγινε αυτό, δεν ήθελε να μείνει στο νοσοκομείο».