Μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου δυο ετών, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την καταδίκη της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων
Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη για την υπόθεση των υποβρυχίων, για την οποία δίνουν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης περισσότεροι από 30 κατηγορούμενοι. Μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου δυο ετών η εισαγγελέας της έδρας, σε μια πολυήμερη αγόρευση, εισηγήθηκε την καταδίκη της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων που κατά περίπτωση είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας.
Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού και του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου οι οποίοι φέρονται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Για τον εφοπλιστή η εισαγγελέας εξέφρασε την πεποίθηση πως με τις ενέργειες του επηρέαζε αξιωματούχους που βρίσκονταν στο κέντρο λήψης αποφάσεων αναφορικά με τις παραγγελίες των υποβρυχίων. Για τον Μιχάλη Ματαντό πρότεινε την ενοχή του για το αδίκημα της νομιμοποίησης εδόδων από παράνομη δραστηριότητα και την απαλλαγή του για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας λόγω δεδικασμένου στη Γερμανία.
Για τον κατηγορούμενο Γιάννη Μπέλτσιο που φέρεται ως «ταμίας» του Άκη Τσοχατζόπουλου η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος για την πράξη της δωροδοκίας για «μίζες» που όπως ανέφερε στην αγόρευση της κατέληξαν στον πρώην υπουργό ενώ εισηγήθηκε την απαλλαγή του για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς δεν βρέθηκαν σε δικό του λογαριασμό χρήματα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες.
Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός καθώς και ο συνεργάτης του, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Μάλιστα, για τον Όσβαλντ ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας σε άμεση συνέργεια στην νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που φέρεται να τέλεσε ο Λυγινός.
Η εισαγγελέας αναγνώρισε ότι συνεισέφεραν με τις μαρτυρίες τους στην διαλεύκανση της υπόθεση οι Αντώνης Κάντας και Παναγιώτης Ευσταθίου και ζήτησε την ενοχή τους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο με ελαφρυντικά. Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την ενοχή του δικηγόρου, Σπύρου Μεταξά.
Αντίθετα, η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού καθώς επίσης και στελεχών της SUNLIGHT για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων των Υποβρυχίων, κρίνοντας ότι η εταιρία υλοποίησε τις υποχρεώσεις της προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, ενισχύοντας την αμυντική βιομηχανία. Τέλος, ζήτησε την απαλλαγή των Σπύρου Τραυλού, Αντώνη Χάγια, Εμμ. Σαρτζετάκη και Αλ. Παπαντωνίου.