Την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητούν και πάλι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητούν και πάλι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Κατέθεσαν συμπληρωματικό υπόμνημα

Νέα συνάντηση είχε σήμερα αντιπροσωπεία συνηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής με τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, Πρόεδρο Εφετών Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο με θέμα την επιτάχυνση εκδίκασης της υπόθεσης.

Οι συνήγοροι κατέθεσαν συμπληρωματικό υπόμνημα για το θέμα το οποίο απευθύνεται και στον Υπουργό Δικαιοσύνης που, όπως αναφέρουν, «εδώ και ένα μήνα δεν απαντά στο αίτημα τους να τον συναντήσουν».

Σε ανακοίνωση τους, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής επισημαίνουν πως ο κ.
Σταμαδιάνος δεσμεύθηκε για :

  • Απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου από κάθε άλλη υπηρεσία από τον Ιανουάριο 2019 και μέχρι τη λήξη της δίκης.
  • Διεξαγωγή της δίκης κατά κανόνα στο Εφετείο προσωρινά, στην προοπτική της πλήρους και αποκλειστικής διεξαγωγής της στο Εφετείο.
  • Επιτάχυνση της δίκης με ρυθμό διεξαγωγής άνω των 15 δικασίμων μηνιαίως, εκ των οποίων όχι περισσότερες των 3-4 στον Κορυδαλλό.

«Αναμφισβήτητα οι εξαγγελίες είναι θετικές και ανταποκρίνονται στα αιτήματα επιτάχυνσης και ποιοτικής διεξαγωγής της δίκης. Προσδοκούμε στην υλοποίησή τους, στην οποία και θα συμβάλουμε» υπογραμμίζουν οι συνήγοροι επισημαίνοντας, ωστόσο , πως το αίτημα αποκλειστικής διεξαγωγής της δίκης στο Εφετείο, για το οποίο υπάρχει και σχετική υπουργική απόφαση, παραμένει εκκρεμές. Μάλιστα, στο υπόμνημα του τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «Η διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό αποτελεί τον κανόνα με μόνιμα χαρακτηριστικά και ολοένα και περισσότερες δικασίμους κάθε μήνα, οι οποίες σταθεροποιούνταν σε αναλογία 7 Κορυδαλλός – 3 Εφετείο έως και τον Οκτώβριο 2018.

Ήδη δε τους τρέχοντες μήνες η αναλογία έχει επιδεινωθεί περισσότερο υπέρ της διεξαγωγής της δίκης στον Κορυδαλλό».