Έλληνες εργαζόμενους σε εστιατόρια ζητούν Αυστριακοί επιχειρηματίες του κλάδου, όπως γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα, με τίτλο “Σνίτσελ αντί σουβλάκι”, η αυστριακή εφημερίδα “Ντερ Στάνταρντ
Στο δημοσίευμα αναφέρεται το χαρακτηριστικό παράδειγμα του διευθυντή του παραδοσιακού ξενοδοχείου “Βάισες Ρεσλ”, ο οποίος με εκπροσώπους της Υπηρεσίας Αγοράς Εργασίας της περιοχής, μεταβαίνουν αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, για να προσελκύσουν νέους Έλληνες εργαζόμενους του κλάδου, για απασχόλησή τους σε επιχειρήσεις γαστρονομίας του Σάλτσκαμεργκουτ.
Ως κίνητρο για την προσέλκυση των εργαζομένων προσφέρονται τρίμηνα προγράμματα εκμάθησης της γλώσσας και υπάρχει επιδότηση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ποσό των 1.300 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων μετάβασής τους στην Αυστρία.
Αν το εγχείρημα επιτύχει, σκοπεύουν να το ακολουθήσουν και άλλοι Αυστριακοί επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να βρουν εργαζόμενους στον κλάδο, από Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, καθώς το εξειδικευμένο στη γαστρονομία προσωπικό, δεν επαρκεί στην Αυστρία.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Αυστρίας, στον κλάδο αυτό δημιουργούνται κάθε μήνα, πάνω από επιπλέον 6.000 θέσεις εργασίας, καθώς, όπως για παράδειγμα στη Βιέννη, όπου εξαιτίας της τουριστικής ανάκαμψης, εγκαινιάζονται συνεχώς νέα ξενοδοχεία και εστιατόρια και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 400 ελεύθερες θέσεις μαγείρων και ένας άνεργος του κλάδου μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να απορροφηθεί.